© bilmagasinet.dk

Hiace vender tilbage - som Peugeot

Toyota og Peugeot/Citroën har indgået samarbejde om varebilproduktion

23. juli 2012 af Mikkel Thomsager

Der var mere end en dansk Toyota-forhandler, der brød grændende samme, da Toyota meddelte, at Toyotas kassevogn Hiace udgik af programmet. De danske forhandlere har nok ikke været ene om det skrig, for nu er Toyota på vej tilbage til varevognsmarkedet via et samarbejde med Peugeot/Citroën.

Første skridt i samarbejdet mellem Toyota og PSA Peugeot Citroën tages i andet kvartal 2013, hvor den franske koncern vil levere mellemstore varebiler baseret på de eksisterende Peugeot Expert og Citroën Jumpy. Aftalen indebærer også, at de to koncerner samarbejder om udviklingen af næste generation varebil, der skal produceres af PSA Peugeot Citroën. Samarbejdet løber til efter 2020.

Ifølge planen deltager Toyota i Europa i både udviklingen af og i den industrielle investering ved en ny varebil. Der er ingen planer om fælles økonomi eller fælles produktion mellem Toyota og PSA Peugeot Citroën.

”Segmentet for lette varebiler er meget vigtig for os i flere europæiske lande. Vi var tvunget til at stoppe salget af Toyota Hiace i Europa ved årsskiftet, men vi har nu fundet en god løsning for vores mange loyale kunder ved at gå sammen med PSA Peugeot Citroën i dette nye samarbejde,” siger Didier Leroy, der er CEO og dermed øverste chef for Toyota i Europa.

De to koncerner har i forvejen et samarbejde omkring microbilerne Puegoet 107, Citroën C1 og Toyota Aygo.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...