Her er Citroëns nye elbil

Peugeot/Citroën og koncernen Bolloré vil bygge elbiler sammen

19. juni 2015 af Bil Magasinet

Aftalen om strategisk samarbejde om bæredygtig mobilitet, som de to koncerner netop har underskrevet, dækker både produktion og salg samt delebiler. Baggrunden er et ønske om at blive en af de førende spillere inden for delebilordninger, som forventes at blive et væsentligt supplement til den offentlige transport.

Elbilen Bluesummer, som vil blive solgt af PSA Peugeot Citroën, er udviklet af Bolloré koncernen. Det er en cabriolet med plads til fire personer og med en rækkevidde ved bykørsel på op til 200 km.

Aftalen indebærer, at Bluesummer skal fremstilles på PSA Peugeot Citroëns fabrik ved Rennes i det nordvestlige Frankrig fra september 2015. Produktionen er sat til 15 biler pr. dag med et maksimum på 3.500 styk pr. år.

Med hensyn til bæredygtig mobilitet omfatter aftalen også et samarbejde om delebiler i Europa og på sigt, via et fælles selskab som skal etableres til dette formål, udvikling af denne aktivitet på globalt plan med elbiler, både person- og varebiler, samt biler med forbrændingsmotor og lav udledning.

Det strategiske samarbejde kombinerer mange års erfaring i de to koncerner:

Bolloré koncernen er allerede aktiv inden for eldreven mobilitet og har udviklet flere eldrevne køretøjer, f.eks. ”Bluecar”, ”Bluesummer”, ”Bluebus” og ”Bluetram”. Herudover har koncernen etableret delebilordninger med elbiler i flere franske byer (Paris, Lyon, Bordeaux) samt nogle steder uden for Frankrig.

PSA Peugeot Citroën etablerede i 2013 en delebilordning, der henvender sig specielt til virksomheder i Frankrig og desuden ”Multicity Berlin” via mærket Citroën. Mærket Peugeot har siden 2009 tilbudt lejebiler via systemet ”Mu by Peugeot”.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...