© bilmagasinet.dk

Heftig Peugeot til Danmark

308 GTI med 200 hk og sportsundervogn kører overraskende langt på literen

26. maj 2010 af Steen Bachmann


Der sker en interessant udvikling hos Peugeot lige nu. Bil Magasinet har gennem de seneste år savnet tidligere tiders små, hidsige Peugeoter som 205 GTI og 206 GTI, og den billige, men praktiske 306 GTI, men med den aktuelle 2-personers sportsvogn RCZ varsler koncernen nye tider.

Nu kommer endnu en sportslig Peugeot til Danmark i form af en GTI-udgave af 308. Den har samme 1,6-liters turbomotor som RCZ, og ydelsen er 200 hk mellem 5.550 og 6.800 o/min. Snitforbruget angives til 14,9 km/l, blandt andet på grund af avanceret teknologi som:

1. Twinscroll-turbo - hvor udstødningsmanifolden er to-delt, således at udstødningsgassen fra hhv. cylinder 1 og 4, og 2 og 3 ledes separat ind til turbinen i turboladeren. Det giver hurtigere speederrespons og en mere jævn fordeling af kræfterne. Turboen opererer med et ladetryk på op til 1,3 bar.

2. Direkte indsprøjtning - giver en mere præcis styring af indsprøjtningen, og dermed bedre udnyttelse af brændstoffet og lavere forbrug.

3. Variabel ventilstyring (VTI) - sikrer optimal udnyttelse af brændstoffet i forhold til belastning, brændstoftype og motortemperatur.

© bilmagasinet.dk

Sænket og strammet undervogn
308 GTI fås kun med 6-trins manuelt gear, men Peugeots nye 6-trins gearkasse, der blev introduceret i de dyrere varianter af 308 sidst i 2009, fungerer hurtigt og præcist.

Peugeot lover en mere aggressiv lydside fra turbomotoren under acceleration via en lydteknologi som på visse superbiler, hvor man via justering af klapper i udstødningssystemet får en mere rå, skrigende tone.

© bilmagasinet.dk

308 GTI fås i sort og hvid, og har detaljer som sort splitter nederst på frontspoileren, hækspoiler, kabine med alu-detaljer, sort diffuser og dobbelt krom-afgangsrør.Den er sænket 10 mm i forhold til standard-308'ere, og har strammere dæmpere for og bag. Bremseskiverne er 340 x 30 mm for og 290 x 12 mm bag.

Prisen er 369.990 kr.

© bilmagasinet.dk

Der eksisterer allerede en GT-version af 308, som vi tester her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...