© Peugeot

Første billeder: Peugeot 208

Helt ny 208 skiller sig dramatisk ud fra forgængeren og er op til 173 kg lettere

2. november 2011 af Carsten Nymann

---opdateret 16. januar---

For at markere, at 208 står på spring, præsenterer Peugeot en 3-dørs limited edition i en særlig isblå farve: 208 Ice Velvet. Kun de kunder vil kunne sætte sig bag rattet, for den bliver kun produceret i 650 eksemplarer.

208 Ice Velvet har satin finish med silke-look, deraf navnet Ice Velvet. Her er kromdetaljer på kølergrillen, tågeforlygter, ved panoramaglastaget, udstødningsrøret og vinduesrammer) samt 17” aluminiumsfælge i Technical Grey.

Udstyr omfatter stor trykfølsom skærm, integreret navigation, retningsbestemte forlygter og LED kørelys, klimaanlæg, panoramaglastag med blå guidelys og sportssæder, Techno TEP indtræk og læderrat.

Afhængigt af marked fås 1.6 VTi benzin med 120 hk eller 1.6 e-HDi med 114 hk og aut. start/stop.

208 Ice Velvet markedsføres i 18 lande, herunder Danmark, hvor den vil være tilgængelig i begrænset antal i juni måned.

 Er du interesseret i en ny Peugeot 208? Få 3 gode tilbud på den her

---original artikel fra 2. november 2011----

Den lille 208, som afløser 207, er den vigtigste nye model for Peugeot i mange år. Forgængerne 205 og 206 var massive successer, men den nuværende 207 er i et meget konkurrencepræget felt hurtigt kommet til at virke gammel.

Derfor er det dog også nødvendigt at den nye 208 adskiller sig fra konkurrenterne i det konkurrenceprægede B-segment. Enhver ved, at miljø og brændstoføkonomi er nogle af de mest vitale salgsargumenter i disse år, men Peugeot lover, at man har gjort sig umage med at finde tilbage til den ægte køreglæde, som vi oplevede i de gode gamle 205-dage. Og det er opløftende at vide for os bilentusiaster. 

© bilmagasinet.dk

Den nye Peugeot 208 fås både som 3- og 5-dørs, men der er tydelige forskelle i de to karrosserivarianter. Den 3-dørs er anderledes fra forhjulene og bagud - en designøvelse der giver coupé-fornemmelser.

Peugeot 208 vejer ind med 975 kg for basismodellen. I gennemsnit er 208 hele 110 kg lettere end forgængeren 207, men i enkelte tilfælde er forskellen massive 173 kg. Det kræver ikke stor fantasi at forestille sig, hvor stor en forskel dette vil gøre med hensyn til køreegenskaberne.

 

Mere rummelig kabine
Ikke kun vægten er reduceret, det samme er størrelsen. 208 er syv cm kortere end 207, og én cm lavere. Alligevel er pladsen i kabinen angiveligt forbedret.

På bagsædet har passagererne f.eks. hele fem cm mere plads til knæene, ligesom også bagagerummet er vokset med 15 liter. Instrumenteringen er en hel del anderledes end i de andre Peugeot-modeller - og alle andre biler for den sags skyld.

I jagten på den sportslige fornemmelse er rattet meget lille. Resultat: I stedet for at kigge gennem rattet, når du skal aflæse instrumenterne, kigger du i 208 over rattet. Du får desuden de vigtigste infomationer på et headup-display, præcis som vi kender på nogle af de øvrige Peugeot modeller. Midterkonsollen prydes af en stor touch-screen - men det er endnu uvist, om den bliver standard herhjemme.

© bilmagasinet.dk

Markant lavere CO2-udslip
208 er langt mere grøn end 207. I gennemsnit 34 g/km CO² mindre for at være præcis. Der er fem forskellige motorer på dieselprogrammet. Om den danske importør tager alle hjem er ikke besluttet endnu. Fire af HDi-motorerne er udstyret med seneste generation start/stop-teknologi (e-HDi) og emissionsudslippet er mellem 87 og 99 g/km alt efter motorvariant.

På benzinsiden er der bl.a. en ny række af 3-cylindrede motorer på 1,0 og 1,2 liter. I den mest grønne version sniger en benzinmotoriseret 208 sig lige præcis under 100 g/km CO². Men der er mere for miljøfolket. Hele 25 pct. af bilen består af såkaldte “grønne materialer”, det vil sige genbrug eller af naturlig oprindelse.

Priser og eksakt lanceringstidspunkt er endnu ikke meldt ud, men den hårde konkurrence i A- og B-segmentet gør den næppe meget dyrere end Peugeot 207. Herfra gættes på priser fra 150.000 kr.

Er du interesseret i en ny Peugeot 208? Få 3 gode tilbud på den her

© bilmagasinet.dk
© bilmagasinet.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...