© bilmagasinet.dk

Første billede: Peugeot 208

Britisk bilblad skriver, at afløseren til Peugeot 207 offentliggøres om fem uger

26. september 2011 af Steen Bachmann

AutoExpress skriver, at den mest betydningsfulde Peugeot-model i 2011 bliver vist for første gang om fem uger. Bladets medarbejder har set billeder af den færdige bil og bekræfter, at den svarer til den computerskabte illustration her på artiklen.

Peugeot 208 bliver mindre og lettere end 207, og vil få lavere forbrug. Modellen er udviklet til at konkurrere mod Ford Fiesta og Renault Clio, og ventes på markedet i sommeren 2012.

Ifølge det britiske magasin vil modellen som den første i miniklassen få en bærbar trykfølsom skærm designet i stil med Apples minicomputer, iPad. Med computeren vil man kunne uploade kort og musik, og den vil blive standard bortset fra i de billigste varianter.

GTI bliver arvtager til 205 GTI
Debuten ventes at omfatte en 3- og 5-dørs version, mens stationcar og coupé/cabrioleten CC følger senere. Der meldes også om en coupé og en SUV under udvikling.

Motorprogrammet begynder med en ny 3-cyl. turbobenziner med direkte indsprøjtning, aut. start/stop og et forbrug på over 25 km/l

GTI-versionen ventes at få en version af Peugeots 1,6-liters turbobenziner med 211 hk og variabel ventilstyring, og den vil få skålsæder, tykt sportsrat, stor hækvinge, specielle skærme og brede lavprofildæk.

Vi følger sagen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...