Peugeot 5008

Første test: Peugeot 5008 med plads til syv

Vi har været i Lissabon for at prøve den nye Peugeot 5008 - den har plads til syv personer og kører fremragende.

8. marts 2017 af Mathias Brandt

Hvor er vi?

Lissabon, Portugal

Hvad er nyt?

Den nye Peugeot 5008 er, sammenlignet med forgængeren, meget anderledes. Den gamle 5008 var en MPV i sin kedeligeste form, mens den nye 5008 har redefineret begrebet MPV, og Peugeot kalder faktisk den nye 5008 for en SUV. Terrængående bliver den dog aldrig rigtig helt, fordi Peugeot kommer ikke til at lancere modellen med firehjulstræk. Men den har en udemærket frihøjde og forskellige køreindstillinger, som skulle gøre terrænkørsel nemmere. 

Bilen er baseret på samme platform som sin lillebror Peugeot 3008, dog er akselafstanden øget med 16,5 cm og den totale længde med 19 cm. Selvom bilen virker større på alle leder og kanter, så er den nye 5008 præcis lige så høj som Peugeot 3008.

De ekstra centimeter har blandt andet givet plads til en tredje sæderække, så den nye 5008 kan transportere syv personer i alt.

Peugeot 5008

Motorprogrammet er taget direkte fra Peugeot 3008 og inkluderer blandt andet en 1,2 THP turbomotor med 130 benzinheste. Det var den bil, vi havde til rådighed under præsentationen og præcis som i sin lillebroderen er dette et idealt match til bilen.

Den nye Peugeot 5008 vil udelukkende kunne fås med digital intrumentering, men det gør ikke noget, fordi det fungere upåklageligt.  

Hvordan kører den?

Den kører fremragende - præcis som Peugeot 3008.

Den øgede akselafstand gør bare, at bilen opfører sig endnu mere roligt på vejen. Vi kørte som sagt den lille benzinmotor på 1,2-liter og 130 hk, og modsat de større dieselmotorer, så vejer denne lille 1,2’er ikke ret meget, og den lave vægt på foraksel gør, at bilen styrer rigtigt godt i hårnålesvingene udenfor Lissabon.

Støjniveauet er der heller ikke noget at sætte en finger på i den rummelige kabine. 

Peugeot 5008

Hvem er konkurrenterne?

Peugeot 5008 har et markant anderledes udtryk end mange af de andre 7-personersbiler på markedet idag. Men de to konkurrenter, som kommer tættest på er den nye Skoda Kodiaq og Nissan X-trail.

Men de mere traditionelle MPV’ere som Opel Zafira og VW Sharan skal man heller ikke glemme.

Hvornår lanceres den?

Ja, her kommer vi desværre til at vente lidt. Grundet Peugeot 3008’erens store succes og leveringsproblemer af enkelte dele på grund af brand hos en leverandør, så kommer det danske marked først til at få leveret biler i september måned.  

Peugeot 5008

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...