Første test: Ny Peugeot 2008 går all in

Den nye Peugeot 2008 gør op med meget af dét, der var at udsætte på forrige model. Væk er opsvulmet design og materialeforvirring. Læs vores indtryk her.

13. december 2019 af Victor David Kraft

Destination? 

Peugeot har været så skarpsindige, at den nye 2008 præsenteres i Sydfrankrig, der tager sig godt ud, selvom vi er uden for højsæsonen. Her er masser masser af snoede bjergveje, hvor vi for alvor kan teste, om Peugeot har noget at byde på, når det handler om køredynamik.


Noget nyt under hjelmen?

Også i den grad! For første gang kan modellen fås som elbil. Peugeot e-2008 leverer 136 hk og lover en rækkevidde på 310 km. Udover elektriske drivliner findes både benzin- og dieseldrevne motoriseringer, der kaster op mod 155 hk af sig. Den hurtigste benziner går fra 0 til 100 km/t på 8,2 sekunder, hvilket synes ganske overbevisende på motorvejene omkring Marseille. Vil du hellere have din Peugeot som diesel, så tag bare BlueHDi med 130 hk og 300 Nm, der giver en solid portion bundtræk.


Hvad med designet? 

Den forrige generation så en anelse impotent ud, og også interiøret fik et par hårde ord med på vejen, da vi i sin tid testede modellen. Om ikke andet var forrige model klassens top seller sammen med Renault Captur, der også lige er kommet i en helt ny model. 

Ligesom Captur har den nye 2008 virkelig taget sig sammen, når det kommer til interiøret. Her er 'i-COCKPIT' med 3D-effekt, bløde materialer og farvede syninger. Peugeot vil tydeligvis noget med deres designsprog.  

Førerpladsen er ret spektakulær

Hvem er konkurrenterne?

Peugeot 2008 stempler ind i et hårdt felt, hvor VW T-Cross, Skoda Kamiq, Renault Captur og m.fl byder ind med henholdsvis image, praktikalitet og design, og derfor skal Peugeot 2008 stå tidligt op, hvis den skal følge med konkurrenterne.  


Er Peugeot 2008 den bedste mini-SUV?  

Det kræver en del overvejelser at tage stilling til det spørgsmål, og mange af de overvejelser kan du læse i et kommende nummer af Bil Magasinet, hvor vi sætter franskmanden under lup. 


Lige nu kan du få 3 numre af Bil Magasinet + Digital Alkoholtester for kun 129 kr. Du sparer 329 kr.!


  

2008 taler samme designsprog som både 3008 og 5008 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...