© bilmagasinet.dk

Fartrekord i elbil

Peugeot kører 1/8 mile på 7,0 sekunder

28. december 2010 af Steen Bachmann

Peugeot afslutter sit 200 års-jubilæumsår ved at sætte nye rekorder med den eldrevne konceptbil EX1. Det skete fornylig på Chengdu militærlufthavn i Kina. Rekorderne blev sat af to kørere, som et symbol på venskabet mellem Kina og Frankrig:

Han Han er racerkører og én af Kinas mest populære bloggere med en stor fanskare blandt landets unge byboere. Nicolas Vanier er en fransk eventyrer og filmskaber, der er dybt fascineret af polerne og er inkarneret miljøforkæmper.

Han Han pulveriserede den officielle rekord, som blev sat i Frankrig. Han kørte 1/8 mil på 7,0862 sekunder og 1/4 mil på 12,6754 sekunder Rekorderne er blevet certificerede og godkendt af Chinese Auto Sports Federation.

Nicolas Vanier opnåede uofficielle rekorder for 0-100 km/t på 3,49 sekunder og på 400 meter distancen. Han opnåede desuden en acceleration på 1G over en distance på 39 m.

© bilmagasinet.dk
Kina: Et strategisk marked for Peugeot
Peugeot har høje ambitioner for Kina, som er verdens største bilmarked. Målet for mærket er at fordoble sin markedsandel ved at øge salget til 500.000 enheder i 2015. For at nå disse mål har Peugeot lagt en produktstrategi, som bl.a. går ud på at lancere mindst en ny model produceret i Kina på det kinesiske marked hvert år.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...