Billede 1
Billede 1© bilmagasinet.dk

En brugt Peugeot er danskernes bil

Undersøgelse viser, at vi foretrækker at købe brugt, når vi handler bil, og favoritten er fransk

16. november 2010 af Steen Bachmann

Danskernes foretrukne bil er en brugt Peugeot. Det viser en undersøgelse som analyseinstituttet YouGov Zapera har foretaget for BilBasen. Sammenholdt med en oversigt over søgningerne på BilBasen er konklusionen klar. Favoritten er Peugeot. Den skal have en økonomisk dieselmotor, og moden dikterer, at bilen er sort. Desuden foretrækker hele 63 procent af danskerne at handle brugt, når de handler bil.

”Danskerne er meget bevidste om deres bilvalg, og en lang række faktorer indregnes før slutsedlen underskrives. I det perspektiv passer Peugeot bedst ind. Der er et stort udbud til salg på BilBasen, priserne er fornuftige, og bilejerne mener, at de får rigtig meget bil for pengene,” konstaterer Kenneth Andersen, administrerende direktør for BilBasen.

Uanset om bilen er købt fra ny eller som brugt, så er en meget stor del af os tilfredse med bilkøbet. Hele ni ud af ti er enten tilfredse eller meget tilfredse med bilkøbet, og tiltroen til bilkøbet er ligefrem så høj, at 82 procent vil anbefale en tilsvarende bil til andre.

”Bilkøberne er meget grundige i deres overvejelser, før de slår til og køber bilen. De er klar over hvad det er de køber, og heldigvis indfrier bilerne forventningerne - ellers ville tilfredsheden ikke være så høj,” siger Kenneth Andersen.

Danskernes bil
12 procent af danskerne ejer en Peugeot, mens ni procent har en Toyota, Citroën og VW. Den mest populære farve er sort, og typisk er bilen udstyret med dieselmotor. Det viser en opgørelse over de afsluttede handler foretaget i 2010, som BilBasen har foretaget.

Ifølge undersøgelsen fra YouGov Zapera kostede 36 procent af de nyindkøbte biler - ny som brugt - mellem 100.000 kroner og 200.000 kroner.

”Det er dyrt at købe bil i Danmark, og det koster mange penge at eje den. Derfor er danskerne meget bevidste om deres bilvalg, og køber de biler, der giver dem mest værdi for pengene. Dét gør de brugte biler, og derfor bliver der foretaget omkring 500.000 brugtbilhandler i år,” siger Kenneth Andersen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...