© bilmagasinet.dk

Dansker vinder svensk rally i gammel Peugeot

Danmarksmesteren i rally kørte fra alt og alle i sin egen Peugeot 306 Maxi

2. maj 2011 af Bil Magasinet

Danmarksmesteren i rally for to-hjulstrukne biler, Brian Madsen fra Slagelse, er i sit livs form. Efter at være blevet bedste dansker i første løb til det danske rallymesterskab for godt en måned siden i en lejet, firehjulstrukken Peugeot 207 Super 2000 fra det italienske professionelle team Friulmotor, havde Brian Madsen til weekendens Lille Mats Rallysprint i Skåne taget sin egen tohjulstrukne Peugeot 306 MAXI ud af garagen. Faktisk netop den bil, han sidste år vandt sit mesterskab med.

Og det blev til en storsejr. I mål efter tre hastighedsprøver på Garnisonen i Hässleholm var Brian Madsen og hans co-driver Ole Frederiksen fra Skibby hele 35 sekunder foran nummer to, og det i et løb med hård konkurrence mellem en række af de bedste svenske og danske asfaltrallykørere. Fra nr. 2 til nr. 10 var der således kun 27 sekunder, hvilket sætter Slagelsekørerens overlegenhed i relief.

Sjælden dansk sejr
Det var kun tredje gang, en dansk kører vandt det berømte svenske rallysprint, der havde 140 deltagere fra Sverige, Danmark og Norge.

"Lille Mats var et fint løb som opvarmning til anden afdeling af danmarksmesterskabet, hvor jeg atter stiller op i den italienske Peugeot 207," sagde Brian Madsen efter sejren.

Næste rally er Tegee-Dan Rally, som afvikles den 20. og 21. maj på landevejene omkring Juelsminde, og her stiller Brian Madsen op sammen med sin tidligere codriver Henrik Vestergaard for at forsvare sin føring i danmarksmesterskabet i den hurtigste klasse for firehjulstrukne biler.

Lille Mats Rallysprint er opkaldt efter snapphanen Lille Mats, der kæmpede på dansk side mod svenskerne i det nordlige Skåne i 1670'erne i tiden efter, at Danmark havde afstået blandt andet Skåne til Sverige.

Tekst: Michael Eisenberg

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...