© bilmagasinet.dk

Dansk-italiensk samarbejde gav sejr

Brian Madsen i spidsen for det danske mesterskab i rally

28. marts 2011 af Bil Magasinet

Et tysk rally, en fransk rallybil indsat af et professionelt italiensk motorsportsteam samt to danske rallykørere i hovedrollen.

Det var ingredienserne, da rallykøreren Brian Madsen fra Slagelse og hans midlertidige codriver Jens Chr. Anker fra Smørum i weekenden tog første stik hjem det tyske Wikinger Rally tællende til Danish Rally Championship.

Brian Madsen stillede op i sit kun andet løb i en Peugeot 207 Super 2000 indsat af Friulmotor i Venedig, men allerede fra første hastighedsprøve fredag aften på de slesvigske landeveje slukkede han for håbet hos sine danske konkurrenter.

"Vi fik en kanon god start og byggede et solidt forspring op i mørket på nogle ret svære, tyske veje. Det betød så, at vi hele lørdagen kunne koncentrere os om at forsvare føringen med et minimum af risiko," sagde en glad Brian Madsen sent lørdag aften ved målet i Süderbrarup i Slesvig.

Codriver Jens Christian Anker var også en tilfreds mand:

"Det var en fed oplevelse at køre de superkrævende tyske hastighedsprøver i en professionel rallybil," mente den erfarne codriver, der i 2000 blev europamester i rally."

Brian Madsens forventet værste konkurrent, Christian Jensen i en Peugeot magen til fra det danske Peugeot Sport Dealer Team, blev næstbedste dansker.

God start på sæsonen
Brian Madsen skal køre alle de danske rallyer i Friulmotors Peugeot og vil forsøge at vinde Danish Rally Championship.

Brian Madsen lå i klar føring i det danske rallymesterskab i 2008, da han i næstsidste rally blev torpederet af en uopmærksom bilist på en fynsk motorvej. Det kostede ham mesterskabet. I 2010 vandt han mesterskabet for tohjulstrukne biler, og i år har han fået en drømmestart i det mest prestigefyldte mesterskab for de firehjulstrukne biler.

Wikinger Rallye blev vundet af det tyske stortalent Felix Herbold i en Ford Fiesta S2000 med Brian Madsen som nr. 2 og Christian Jensen som treer.

"Vi ønsker Felix Herbold og codriver Michael Kölbach tillykke, de kørte et meget flot løb," siger Brian Madsen.

100 mandskaber var til start i det tysk/danske rally. Næste løb i Danish Rally Championship finder sted på vejene mellem Horsens og Juelsminde i slutningen af maj.

Tekst: Michael Eisenberg

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...