© bilmagasinet.dk

Cykelbil til eldrift og fire personer

Peugeot skubber til grænserne for biler

24. september 2009 af Mikkel Thomsager

Peugeot BB1 er en 100 pct. el-drevet, 2,5 meter lang bybil med plads til fire personer - men den er hverken en bil eller en scooter.

Den drives af to el-motorer, en ved hver baghjul, som er udviklet i samarbejde med Michelin. Hver el-motor yder ca. 10 hk, hvilket giver BB1 en acceleration fra 0-30 km/t på 2,8 sekunder og en maksimum hastighed på 90 km/t.

Lithium-ion batterier giver BB1 en rækkevidde på 120 km. Batterierne er placeret under hvert af bagsæderne. Det sikrer en optimal udnyttelse af pladsen og giver samtidig en god vægtfordeling.

© bilmagasinet.dk


Målet for designerne var, at få plads til fire personer på 2,5 meter. Derfor er kabinen udformet med inspiration fra de tohjulede køretøjer, bl.a. er førerstillingen mere opretsiddende, der er ingen pedaler, rattet minder i højere grad om styret på en scooter og passagererne bagtil er placeret som sad de bagpå en scooter.

Interiøret er fleksibelt og kan omdannes efter behov. Med fire personer i konceptbilen er bagagerumspladsen på 160 liter, men kan øges til 855 liter med kun én person i køretøjet.

Chassiskonstruktionen er hentet fra Peugeots motorcykelafdeling, mens undervogn, affjedring og styring er hentet fra bil-afdelingen. Karosseriet er i kulfiber hvilket holder egenvægten nede på 600 kg inklusiv batterier. Desuden er BB1 udstyret med en solfanger på taget, der driver klimaanlægget.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...