© bilmagasinet.dk

Bil Magasinet-mand i debut på Jyllandsringen

Journalist Thomas W. Brixen stiller op i Peugeot Spider-cup i stor grandprix-weekend på Jyllandsringen

25. maj 2012 af Thomas W. Brixen

I den kommende weekend er der kæmpe Grand Prix på Jyllands Ringen. Profferne kommer med de store brutale Camaro-racerbiler med V8 power, der vil få dine øregange til at summe, når Auto-G Danish Thundersport Championship (DTC) kører årets første løb. Her kan du bl.a. se Casper Elgaard og John Nielsen give fuld gas.

Sæsonpremiere: Store V8-biler på danske racerbaner

Men også Bil Magasinet skal i aktion på Jyllands Ringen. Som en del af Bil Magasinet's artikelserie, Speed-bacillen, skal journalist Thomas W. Brixen køre sit allerførste racerløb.

Og det bliver skam ikke i en begynderbil, men en rigtig racerbil, nemlig en Peugeot Spider Cup. Bilen minder mest af alt om de åbne prototyper du kender fra Le Mans, men (heldigvis for Thomas) yder motoren trods alt kun 220 hk. Vægten er dog kun 720 kg og bilen har sekventiel transmission, så den er temmelig kvik. 100 km/t nås på under seks sekunder og tophastigheden er 250 km/t.

Fantastisk race-vejr i weekenden
Thomas har kun kørt ganske få omgange i Spideren så det bliver næppe ham, der blæser profferne af banen, men han lover at der bliver givet fuld pedal.

Løjerne foregår lørdag og søndag på Jyllands Ringen i Resenbro ved Silkeborg. Billetter købes i indgangen. Prisen er 250 kr. for både lørdag og søndag, 200 kr. kun for søndag.

Lørdagen bruges hovedsagelig på træning og kvalifikation, mens søndag er heats i de mange forskellige klasser. Udover de store Camaro racere og Peugeot Spider Cup køres der også i: Special Saloon Car, Yokohama Super Cup/Clio Cup og 1600 Challenge, så der bliver masser af fart over feltet.

Vejrudsigten for Pinsen tegner fantastisk så tag familien med til en grillpølse, noget køligt at drikke og en ”benzin-indsprøjtning” af bedste slags.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...