Max Christensen/Preben Jensen© bilmagasinet.dk

5 facts om DM i rally

Der venter en fed oplevelse for hele familien i weekenden, når der køres DM i rally på Lolland

27. august 2013 af Bil Magasinet

Der bliver kørt aggressivt og hurtigt på det vestlige Lolland i weekenden. Her ankommer hele Danmarkseliten for at kæmpe om point til Danmarksmesterskabet i rally. Det sker i årets fjerde DM-løb - Sydhavsrallyet.

Bilmagasinet.dk kaster fem hurtige spørgsmål efter en gammel rotte i motorsportsbranchen, Morten Alstrup:

Hvad sker der?
Det er fjerde afdeling af Danmarksmesterskabet i rally. Og det er Danmarks bedste chauffører, som med deres co-drivere kæmpere om at være hurtigst i kampen om mod stopuret. Der er 12 hastighedsprøver, hvor stopuret kører, og hvor det er muligt at opleve denne intense kamp, hvor en fejl - som en for sen note fra co-driveren eller et bremsekiks fra chaufføren - kan være dyrebar.

Hvad koster det at komme ind?
Sølle 135 kroner. Så får man dels en rallyprogram, som udførligt fortæller om de enkelte hastighedsprøver i købet, dels et rallypas, som giver adgang til hastighedsprøverne. Det købes ved Ravnsborghallen i Horslunde, som danner rammen om løbet.

Hvordan finder man et godt sted at stå, når vejene er spærret af?
Det kan man nemt gøre ved at følge de kort, som findes i rallyprogrammet. Her kan se, hvor hastighedsprøven køres, og hvor der er afspærret. Så er det bare et spørgsmål om at parkere bilen og bevæge sig nogle hundrede meter til fods. Ligesom når man til en superligakamp skal fra parkeringspladsen til sin favorittribune.

Er det for hele familien?
Jada. Rally er for hele familien. Store som små. Og uanset køn. Der er faktisk flere kvindelige deltagere i feltet - og dem bliver der altid heppet ekstra på.

Nævn to gode steder at stå, hvis man aldrig har været til rally før og gerne vil have den fulde oplevelse af biler og professionelle kørere for fuld skrald.
Fredag aften og lørdag formiddag skal man opholde sig i selve Horslunde. Her afvikles der nemlig en hastighedsprøve, hvor rallyeliten giver den gas med huse på den ene side og butikker på den anden side. En rigtig Monte Carlo-stemning. Om eftermiddagen kan man besøge sig ind i skovene ved Nybølle Lunder nord for Horslunde, hvor man vil kunne opleve rallyeliten på skovvejene.

Peugeot RCZ
Peugeot RCZ© Peugeot Sport Dealer Team DK

Landsby omdannes til rally-fest
Sydhavsrallyet foregår fredag den 30. og lørdag den 31. august og får Horslunde som base. Ravnsborg Hallen vil udgøre rallycentret, hvor der på de omkringliggende arealer vil blive oprettet serviceplads for alle de deltagende teams i Sydhavsrally. Her vil publikum før og under løbet få lejlighed til at komme helt tæt på rallybilerne og opleve den intense stemning, når mekanikerne klargør bilerne i pauserne under løbet.

En af hastighedsprøverne kommer til at foregå i Horslundes gader, som vil være spærret af. To gange om lørdagen vil deltagerne i løbet her kæmpe om at være hurtigst præcist ligesom på løbets andre hastighedsprøver, men også fredag aften vil der blive kørt stærkt. Her afvikles et rallyshow i byen.

Peugeot-forhandler får comeback
Peugeot Sport Dealer Team DK stiller til start med hele fire mandskaber i Sydhavsrally 2013. Alle mandskaber jagter sejre og topresultater, og to af dem er kandidater til den generelle sejr.

Peugeot 208 R2
Peugeot 208 R2© Peugeot Sport Dealer Team DK

Sydhavsrallyet bliver også første start for Peugeot Sport Dealer Team DK’s nyeste medlem, Kim Madsen. Rallykøreren fra Slagelse skal køre teamets nye Peugeot 208 R2, som stiller op i klasse 2 for 1,6 liters tohjulstrukne biler.

”Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang,” siger Kim Madsen, der i skrivende stund endnu ikke har siddet i bilen. ”Det bliver nok først til rallyshowet fredag aften før løbet, at jeg får mulighed for at køre i fuld fart med den, men andre fortæller mig, at den har nogle fantastiske køreegenskaber, så jeg glæder mig virkelig til at deltage i den bil.”

Følg Sydhavsrally 2013 på www.sydhavsrally.dk

 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...