Peugeot 308 SW stationcar blå side bagfra
© Peugeot

3 ting du skal vide om den nye Peugeot 308 SW

Der er stadig håb for stationcar'en i kampen mod SUV'ere og crossovers. Peugeot er klar med en SW-version af den nye 308.

23. juni 2021 af Frederik Hauschildt

Peugeot's nye ansigt

Det er ikke første gang vi ser Peugeot's nye forende-design, men det er første gang, vi ser den nyeste Peugeot 308 i stationcar-version - eller SW, som Peugeot selv kalder det. Fokus på aerodynamik og sportsligt design gør familiefavoritten til en bil, man pludselig vender sig om efter på gaden.

308 er desuden den første Peugeot, der får producentens nye logo. Her er tre andre ting, du skal vide om Peugeot 308 SW.

Peugeot 308 SW stationcar blå side bagfra
© Peugeot

1. Peugeot 308 SW er nede på plads

Pladsen bliver som udgangspunkt altid større med nye generationer af biler, men bagagerummet måler bare 608 liter i SW-varianten, hvis du stadig vil have plads på bagsæderne. Det er 52 liter mindre end sidste generation, der ret beset også havde et stort bagagerum. 

På trods af nedgraderingen matcher 308 SW fint konkurrenter som Golf Variant og Skoda Octavia, når det kommer til plads. Skal du bruge mere plads, kan du folde bagsæderne i 308 SW i tre partier, og det frigiver op til 1.634 liter.

Peugeot 308 SW stationcar blå forfra nyt logo
© Peugeot

2. 308 SW kommer som opladningshybrid

Opladningshybriden får efterhånden fodfæste hos de fleste mærker, og med god grund: Selv om pladsen og køreegenskaberne lider under de forstørrede batterier, er prisen grundet afgifter så fordelagtig for de udviklede hybridbiler, at de typisk er det oplagte motorvalg. Derfor kommer Peugeot 308 naturligvis også med opladelige hybriddrivliner på både 180 og 225 hk.

Du får ikke kun opladningshybrider, og hvis du stadigvæk hungrer efter benzinduft, eller simpelthen bare skal have kælder i dit bagagerum, lanceres 308 også med rene fossilmuligheder, både i benzin og diesel, med manuelle eller automatiske gearskift.

Peugeot 308 SW stationcar blå forfra nyt logo
© Peugeot

3. Du får masser af udstyr i 308 SW

Med den nye generation af 308 SW hiver Peugeot bilen med til 2021. I kabinen får du funktioner som USB-C-forbindelse til telefoner, såvel som dobbelte bluetooth-forbindelser. Du får også mulighed for Peugeot's Drive Assist 2.0, der indeholder ting som adaptiv fartpilot, semi-automatisk vognbaneskift og en funktion, der afmåler din fartpilot til de kurver, du kører igennem.

308 debuterer også Peugeot's i-toggle-system. Det erstatter ifølge Peugeot klimaanlægget med en række fysiske knapper, funktionen af hvilke kan omprogrammeres af brugeren.

Der er endnu ikke udstyrsniveauer, priser eller leveringstider på de danske Peugeot 308'ere, men så snart vi kender til dem, opdateres artiklen her.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...