Peugeot 404
403 var Peugeots første serieproducerede personbil med diesel-motor. Med denne speical-byggede 404-model, forsøgte Peugoet at give brændstoffet lidt sportslig attitude.© bilmagasinet.dk

200 år giver 10.000 km gratis brændstof

Gode tilbud i weekenden i anledning af Peugeots 200 års-jubilæum

28. oktober 2010 af Mikkel Thomsager


Historien om Peugeot er historien om en virksomhed, der, drevet af pionerånd, voksede fra at være et stålværk til at blive én af Europas største bilproducenter.

Drivkraften bag udviklingen i Peugeots historie har været nytænkning og pionerånd. Lige fra den første Type 2 til de nyeste modeller har Peugeot hentet inspiration og styrke i sine rødder og grundlæggerne Jean-Pierre og Jean Frédéric Peugeots visioner.

Det startede med produktion af specialværktøj og savklinger. Derefter fulgte kaffemøller, stålstativer til krinolinekjoler, peberkværne, symaskiner, husholdningsmaskiner og ikke mindst transportmidler: Cykler, motorcykler, scootere og biler.

Det er foreløbig blevet til 197 bilmodeller, mange af dem skelsættende for deres tid.

Peugeot 403 var den første serieproducerede dieselmodel, 205 blev et ikon takket være de mange udgaver og sportslige sejre, 307 opnåede titlen som Årets Bil, både internationalt og i Danmark, og med 607 introducerede Peugeot som den første bilproducent i verden partikelfilteret.

I anledning af jubilæet får du et OK-brændstofkort til 10.000 km. eller ét års forsikring hos If Forsikrng ved køb af en ny Peugeot i weekenden den 30.-31. oktober.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...