© bilmagasinet.dk

Velkommen til: Opel Astra OPC

Det blå lyn får forhjulstræk og 280 turboheste

6. marts 2012 af Bil Magasinet

Opel Performance Center viser det endelige resultat af deres fortolkning af Opel Astra. Astra OPC har 2-liters turbobenziner med direkte indsprøjtning og 280 hk/400 Nm, og det  bliver det den hidtil kraftigste Astra. Som for biler fra de øvrige tyske bilfabrikker (minus Porsche) får den elektronisk begrænset topfart på 250 km/t.

Læs Bil Magasinets test af Opel Insignia OPC Unlimited

Astra OPC er som de øvrige OPC-modeller gennemtestet med tusindvis af kilometers højfartskørsel på den berømte nordsløjfe på Nürburgring under ledelse af Joachim Winkelhock. Fundamentet bag køreegenskaberne hviler blandt andet på et forhjulsophæng med HiPerStrut (High Performance fjederben) som også benyttes på andre versioner af Astra GTC og på Insignia OPC.

© bilmagasinet.dk

Her er også en sportslig variant af den adaptive FlexRide undervogn, hvor føreren kan vælge forskellige grader af skarphed i styringen og fasthed i affjedringen. Det sker ved at vælge mellem “Sport” eller “OPC” fra knapper på instrumentbordet. Standard er spærredifferentiale for endnu bedre vejgreb ved høje hastigheder og under acceleration - også en fordel i vådt føre. Bremserne er fra Brembo, der også leverer bremserne til Insignia OPC og Corsa OPC.

© bilmagasinet.dk

Astra OPC har nye kofangere for og bag, sideskørter, spoiler over bagruden og to trapezformede udstødningsrør. Indvendig er her blandt andet OPC-sportssæder, -rat og -instrumenter.

Opel oplyser ikke, om der kommer en Unlimited-version uden topfartbegrænser, som det er tilfældet for Insignia OPC.

Bilen forventes til Danmark i sommeren 2012. Prisen er ikke oplyst, men skal lande under 500.000 kr., hvis den skal have en chance over for konkurrenter som Ford Focus ST og VW Golf GTI.

© bilmagasinet.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...