Formand for juryen bag Årets Bil i Danmark 2012, Mikkel Thomsager, overrækker trofæet til pressechef Erik Morsing fra Opel Danmark © Bil Magasinet

Uventet kåring: Opel Ampera er Årets Bil i Danmark 2012

Vinder titlen på grund af sin revolutionerende hybridteknologi foran den velkørende BMW 1-serie

12. oktober 2011 af Steen Bachmann

Motorjournalisterne Klub i Danmark, MKD, har netop kåret pluginhybriden Opel Ampera som Årets Bil i Danmark 2012. Den nye bilmodel vinder titlen på grund af sin evne til at kombinere det bedste fra elbilerne med en konventionel forbrændingsmotor.

Ampera er primært er en elbil, som man lader op om natten og kører på arbejde i om dagen. På længere ture træder en lille benzinturbomotor automatisk til og lader batteriet op, når der er ikke er mere strøm. Den officielle rækkevidde for ren eldrift er 83 km, hvilket er mere end den gennemsnitlige EU-bilist pendler om dagen.

"Det er usædvanligt at kåre en bil til 590.000 kr. som Årets Bil, for den er jo for dyr til de fleste almindelige familier. Men vi kårer den, fordi den repræsenterer fremtidens teknologi," siger formand for MKD og chefredaktør for Bil Magasinet, Mikkel Thomsager, der overrakte trofæet til Opel Danmarks repræsentant på FDM Jyllands-ringen, pressechef Erik Morsing.

Opel Ampera koster 325.000 kr. på gaden i Tyskland, men på grund af de høje danske bilafgifter er prisen 590.000 kr. herhjemme - en forskel på 265.000 kr.

Årets Bil i Danmark 2012
1. Opel Ampera 131 point
2. BMW 1-serie 88 point
3. Ford Focus 86 point
4. Kia Picanto 78 point
5. Opel Zafira 67 point

Køreglad BMW blev toer
På 2.-pladsen kom den nye BMW 1-serie:
"Personligt stemte jeg på 1-serie som vinder, fordi den er mere økonomisk overkommelig for de fleste af os, og byder på klassisk BMW-køreglæde med mere plads end i forgængeren," lyder det fra Mikkel Thomsager.

De to svage forhåndsfavoritter fra Kia nåede ikke toppen af kåringen. Den nye Picanto kom på 4.-pladsen, og Rio nåede ikke i finalen med fem biler.

Ærespris til Ford
Ford modtager MKD's ærespris 2012 for at have bragt seneste sikkerhedsteknologi ned i den lille mellemklasse. Ford Focus fås med en sikkerhedspakke med automatisk katastrofeopbremsning, vognbanealarm, alarm mod køretøjer i blinde vinkler, automatisk registrering af færdselsskilte, automatisk op/ned-blænding af lygter med mere. Pakken er ekstraudstyr til Focus til 21.600 kr.

Den uafhængige europæiske organisation for udvikling af sikkerhed i personbiler, EuroNCAP, hædrede tidligere på året Ford Focus med en lignende pris.

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.

Måske er du interesseret i...