Sælges: Top Gears Reasonably Priced Car

Kunne du tænke dig en bil, der er blevet kørt (hårdt) af en lang stribe kendte mennesker – i Top Gear? Så se her.

15. april 2016 af Christian Thestrup

Hvis du har set Top Gear (og hvem har ikke det), kender du helt det faste indslag, hvor en kendt får lov til at køre en omgang på Top Gear-banen i Surrey i programmets Resonably Priced Car.

Top Gear har både brugt en Suzuki Liana, en Chevrolet Lacetti og en Kia Ceed, men i den sidste sæson fik gæsterne altså nøglerne til en Opel Astra. Og noget kan tyde på, at det nye Top Gear-hold enten har droppet indslaget med bilen, eller også har de fundet en ny vogn, for den røde Astra er i hvert fald blevet sat til salg.

Det vil sige, at du nu kan blive rat-fætter med folk som Will Smith, Hugh Jackman, Steven Tyler og AC/DC’s Brian Johnson. Det er da en bil, det må give respekt at samle vennerne op i.

Bilen er en femdørs model 2013 med 1.6 liters motor og 115 hk. Af lækkerier er satellit-navigation med 7”-skærm, USB-stik, Bluetooth og et anlæg, som nok kun er blevet brugt af The Stig til at lære rumænsk, lytte til sækkepibe-musik eller morsekoder. Okay, faktisk har bilen 4.679 km. på tælleren, så noget tyder på, at den har haft lidt mere asfalt under hjulene end det, der ligger på Top Gear-banen.

Som ekstra-udstyr – og som du nok har lagt mærke til i udsendelserne – er bilen udstyret med Corbeau-racersæder med fempunkts-seler. Derudover har den fået et bur til at beskytte de fine gæster, hvilket desværre er gået ud over bilens airbags, som er blevet taget ud for at få plads til rørkonstruktionen. Det betyder også, at bilen ikke er godkendt til kørsel på offentlig vej, men det er dog muligt at føre den tilbage til original stand. Endelig sidder rattet i højre side, så bevares – der er et par minus'er, men det bliver rigeligt opvejet af bilens historie.

Hvis du vil byde på bilen, er den under hammeren på ebay indtil den 28. april. Held og lykke!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...