© Opel Media

Så er der ADAM til de unge

De første billeder af Opels nye livstils-mini ADAM er klar

11. juli 2012 af Andreas Hedegaard

Der er et lukrativt marked i de trendy unge mennesker, som gerne ses på cafeer i smarte biler som Alfa Mito, Audi A1 og Mini. Og det vil Opel gerne ind på med deres model ADAM, som de endelig har vist billeder af.

© Opel Media

Bilen er kompakt med en længde på kun 370 cm og 172 cm bred, så den kan zigzagge smidigt mellem cafeborderene i Europas storbyer. Men det helt særlige ved ADAM er de ekstremt mange muligheder for at gøre egen bil unik. Faktisk praler pressematerialet med over én million kombinationsmuligheder.

Bilen kommer i tre trims; JAM som skulle være moderigtig og farverig. GLAM skulle være elegant og sofistikeret, mens SLAM skulle passe til den mere energiske og sporty type. Herfra er der mulighed for tre forskellige farver på taget og adskillige forskellige interiørfarver samt 'starlight'-loft med masser af dioder.

© Opel Media

ADAM er første model i A-segmentet med Advanced Park Assist, som automatisk kan parallelparkere samt Side Blind Spot Alert, som alarmerer chaufføren om trafikanter i den blinde vinkel.  

I første omgang kommer ADAM med tre benzinmotorer med fire cylindre. En 1.2 liters med 70 hk, eller en 1.4 liters med enten 87 hk eller 100 hk, alle med en femtrins-gearkasse. Senere vil Opel også introducere en nyudviklet motor med direkte indsprøjtning og turboladning.

ADAM får premiere på Paris Motorshow 29. september og vil kunne findes parkeret foran cafeer fra januar 2013.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...