Premiere: Her er den nye Opel Astra

Den nye Astra er blevet lidt mindre og har tabt sig op til 200 kg

2. juni 2015 af Bil Magasinet

 

Den nye Astra får debut på IAA biludstillingen i Frankfurt i begyndelsen af september. Den bygger på en ny letvægtskonstruktion, der har reduceret bilens vægt med op til 200 kg afhængig af variant.

En række nye motorer får debut i Astra blandt andet en 1,0T med 105 hk og en 1,4T med 145 hk.

Den nye Astra ser mindre ud end den nuværende og er det faktisk også. Med en totallængde på 437 cm er den næsten fem cm kortere, og akselafstanden er også et par centimeter kortere end den nuværende. På trods af det er pladsforholdene i kabinen ifølge Opel forbedret med bedre plads til både hoved og knæ ved bagsædet.

 

Vægtbesparelsen er blandt andet hentet ved at gøre karrosseriet 20 procent lettere - vægten er reduceret fra 357 kg i den nuværende Astra 5-dørs til 280 kg for den nye i 5-dørs versionen. Andre 50 kg er hentet i undervognen med brug af letvægtskomponenter udført i højstyrkestål og lettere for- og bagaksler.

Astra bliver den første bil i Golf-klassen med mulighed for intelligente LED forlygter, hvor bilen konstant kører med langt lys om natten uden for byerne uden risiko for at blænde modkørende.

 

Ekstraudstyr omfatter varme i bagsædet og forsæde med massagefunktion, ventilation og mulighed for at justere bredden af sædet. Fra 2016 kan Astra udstyres med Opels nye OnStar service, hvor bilen automatisk ringer op til et servicecenter i tilfælde af en ulykke, og hvor brugeren af bilen har mulighed for at ringe op og tale med en servicemedarbejder og få information om adresser, bilens tilstand og generel hjælp. Astra bliver også et hotspot med 4G internet og forberedt til Apple CarPlay og Android Auto, der udvider mulighederne for at integrere sin smartphone med bilens Intellilink system.

Listen af sikkerhedsudstyr omfatter skiltegenkendelse, vognbaneassistent, alarm ved kollisionsrisiko med automatisk opbremsning, fartbegrænser og parkeringsassistance, hvor bilen automatisk parkerer uden at føreren behøver dreje rattet samt blindvinkelalarm, hvor føreren advares mod biler og cykler i den blinde vinkel inden for en tre meters radius af bilen.

Er du interesseret i en ny Opel Astra? Få 3 gode tilbud på den her

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...