Opel vil oplyse realistiske forbrugstal

Fra andet kvartal 2016 vil Opel oplyse brændstofforbrugstal efter WLTP normen, der afspejler mere realistiske forbrugstal end den lovpligtige EU-norm for brændstofforbrug.

15. december 2015 af Christian Thestrup

De fæeste bilejere har nok oplevet, at det er svært at få deres biler til at leve op til den brændstoføkonomi, der er oplystfra producentens side, men det vil Opel nu lave om på. Fra andet kvartal af 2016 vil man nemlig begynde at oplyse brændstofforbrugstal, der er opgjort efter den såkaldte WLTP norm, der står for Worldwide Harmonized Light Duty Vehicles Test Procedure”. Formålet med denne testprocedure er at give forbrugeren et mere realistisk tal for brændstofforbruget ved blandet kørsel end den lovpligtige EU-norm.

Første bil der bliver brændstofmålt efter WLTP normen bliver den nye Astra. Opel tager også fat på at forbedre SCR teknologien på dieselmotorer for at nedbringe udledningen af kvælstofilter (NOx) yderligere. Udgangspunktet er her at mindske emissionerne ved kørsel på landevejen under naturlige kørselsforhold i stedet for blot at overholde de gældende lovkrav, der kun omfatter laboratorietest.

Arbejdet med at forbedre Euro 6 SCR teknologien og mindske udledningen af kvælstofilter er påbegyndt og vil blandt andet omfatte 43.000 biler fra en gruppe af frivillige ejere af modellerne Zafira Tourer, Insignia og Cascada, derallerede kører på vejene.

Ejerne af disse biler vil blive tilbudt en ny kalibrering af motorstyringen til deres bil, når den er færdigudviklet efter de nye retningslinjer.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...