Opel Astra OPC
Opel Astra OPC© Opel

Opel til Genève med to premierer

Viser to nyheder på biludstillingen i Geneve, der begge kommer i produktion i løbet af 2012

9. februar 2012 af Bil Magasinet

Astra programmet får en ny topmodel til sommer, når OPC versionen introduceres i Danmark. Biludstillingen i Geneve bliver den første lejlighed til at se nærmere på den 280 hk kraftige Astra OPC både ude og inde.

Den hurtigste Astra nogensinde får en helt ny type letvægtssæder, der vejer 45 procent mindre end lignende sportssæder. OPC-ingeniørerne hos Opel Performance Center har gjort brug af en blanding af plastpolymer og glasfiber til fremstilling af sæderne, og resultatet er blevet en stærk og alligevel smidig struktur. På grund af styrken kan skallen mindske i tykkelse til mellem en og to millimeter.

Opel Astra OPC
Opel Astra OPC© Opel

Sæderne er designet specielt til Astra OPC for at sikre fører og passager maksimal komfort og pasform. Siddepositionen er 17 mm lavere end i Astra GTC og 40 mm lavere i den almindelige Astra. Den lave siddeposition optimerer førerens fornemmelse for vejen under ekstremt kørsel.

Sæderne kan justeres på 18 måder:

* frem og tilbage
* op og ned
* sæderyglænet frem og tilbage
* siddefladen kan vinkles
* siddefladen kan forlænges
* lændestøtten kan justeres i fire retninger
* siden af sædeyglænet kan justeres * siden af siddefladen kan justeres

 

Sæderne anbefales af den uafhængige tyske AGR organisation, der består af læger og ergonomiske eksperter. Organisationen tester alt fra kontormøbler til bilsæder, og Opel opnåede allerede i 2003 den første anbefaling fra organisationen til sæderne i Opel Signum. Opel Astra OPC fortsætter denne tradition og har opnået AGR anbefalingen af de hidtil mest ekstreme sportssæder.

280 turbo-heste
Opel Astra OPC får en 2,0 liters turbomotor på 280 hk og 400 NM drejningsmoment. Topfarten bliver 250 km/t og ud over en avanceret undervogn med justerbare støddæmpere får Astra OPC spærredifferentiale og kraftige Brembo bremser.

Opel Astra OPC
Opel Astra OPC © Opel

 

SUV opkaldt efter kaffebønne
Mokka er navnet på Opels nye mini SUV, der kommer i produktion i år og ventes til Danmark i slutningen af 2012. Opel er den første tyske producent, der kommer med en bil i det hurtigt voksende marked for små firehjulstrækkere.

Opel Mokka
Opel Mokka© Opel

 

Elcykel som alternativ til bil
Oven i disse to nyheder viser Opel en futuristisk e-bike kaldet RADe. El-cyklen rummer flere designelementer hentet fra den to-personers elbil RAKe, som Opel viste på Frankfurt biludstillingen sidste år og elbilen Ampera, der netop er introduceret i Danmark. RADe har en 250 watt elmotor, der understøtter brugen af pedalerne og gør det lettere at træde rundt. Rækkevidden er mellem 60 og 145 kilometer. RADe er tænkt som en alternativ transportform i byer - navnlig steder med begrænsede adgangsforhold for biler.

Andre Opel nyheder ved biludstillingen i Geneve er Insignia 2,0 CDTI BiTurbo med 195 hk og et CO2 udslip pr. kilometer på kun 120 gram og LPG (petroleumgas) versioner af Meriva og Astra med 15 procent lavere CO2 udslip. Disse to miljøbiler kommer dog ikke til Danmark.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...