© bilmagasinet.dk

Opel til 325.000 kr. kører over 60 km/l

Elbilen Ampera kommer til at koste ca. 325.000 kr. i Tyskland. I Danmark skal der betales fuld afgift, så her er prisen ca. 670.000 kr.

14. november 2010 af Steen Bachmann

Opel har nu offentliggjort den vejledende pris på elbilen Ampera på en række europæiske markeder blandet andet Tyskland, hvor den næste år vil kunne købes for 42.900 euro inklusive 19 pct. tysk moms hos tyske Opel forhandlere. Det svarer til 325.000 danske kr.

På trods af et EU-snit på over 60 km/l via ny hybridteknologi skal der i Danmark betales fuld indregistreringsafgift af bilen, hvorfor den i praksis bliver nærmest usælgelig. Tilstedeværelsen af en forbrændingsmotor betyder, at SKAT anser bilen for at være en traditionel bil og ikke en elbil. Trods et forventet fradrag på mindst 180.000 kr. som følge af det lave forbrug bliver prisen omkring 670.000 kr. inklusive danske afgifter og moms.

Det svarer til en Opel Insignia OPC med V6-turbomotor, læderindtræk og alt i eludstyr.

Op til 80 km på el
Opel Ampera er udstyret med et litium batteri på 16 kWh og en elmotor, der gør det muligt at køre mellem 40 og 80 kilometer alene med strømmen fra batteriet og dermed uden emissioner fra udstødningen.

I modsætning til traditionelle elbiler har Ampera desuden en 1,4 liters forbrændingsmotor og en generator, der automatisk starter med at producere strøm til elmotoren, når batteriet er fladt og dermed forlænger elbilens rækkevidde til over 500 kilometer.

Størrelsen af batteriet er valgt for at sikre tilstrækkelig rækkevidde for flertallet af bilister, så langt de fleste vil kunne klare deres daglige kørsel udelukkende med energien fra batteriet, når det er fuldt opladet. På længere ture for eksempel feriekørsel til udlandet kan forbrændingsmotoren producere den nødvendige strøm.

I praksis betyder det, at føreren af en Opel Ampera ikke behøver være nervøs for, om bilen løber tør for strøm, inden hun eller han er nået hjem til stikkontakten, og at man kan løse hele sit kørselsbehov udelukkende med én bil. Opel Ampera kan tankes som en traditionel bil med forbrændingsmotor, de dage man får brug for at køre længere end normalt.

Opel tager nu imod reservationer på bilen i Tyskland og i en række andre europæiske lande blandt andet Holland, hvor bilen er fritaget for moms og løbende vejskat. Det svarer til, at købere af bilen i Holland får et tilskud til købet svarende til over 50.000 kr. af den hollandske stat. De første biler leveres i efteråret 2011.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...