Opel Insignia OPC
 Opel Insignia OPC

Opel's vilde krabat

Uge 21/14 Opel Insignia OPC HOT

23. maj 2014 af Mikkel Thomsager

791.890 kr. for en Opel Insignia. Så er den da vist også betalt. Det lyder i hvert fald dyrt. Men det er det ikke.

Du kan starte med at pille ekstraudstyret af: Basisprisen er nemlig næsten 100.000 kr. lavere (695.900 kr.), om end det betyder, at du blandt andet må give afkald det store navigationssystem (15.000 kr.), “Premium klimaanlæg”, med luftfugtigheds og kvalitetssonsor (11.500 kr) og “Førerassistentpakke” med blandt andet skiltelæser og aktiv fartpilot (14.000 kr.). Men selv med ekstradustyr er Insiginia en ener.

Der er ganske enkelt meget få konkurrenter. Tidligere kunne VW gøre Opel rangen stridig med en Passat R36, men den markedsføres ikke i Danmark længere, og en ny Passat venter da også lige om hjørnet.

Så alternativerne hedder BMW 3-serie, Audi A4 og Mercedes C-klasse i de 6-cylindrede versioner. Nogen af dem kan faktisk følge med, også til prisen, men attituden har de ikke, og det er der heller ikke andre i klassen der har.

Insignia er en slags vildskabens borgerskab, med sin helt egen attitude. Som de andre OPC-modeller i Opels program er den noget af en vild krabat, der holder fast i, at "Sport" handler om anderledes køreegenskaber, og ikke kun om ekstra udstyr.

Kompromisløshed giver Insiginia muligheden for at holde fanen højt og skille sig ud blandt konkurrenterne. Den slags giver synlighed. Men det polariserer også holdningerne. Der er dem, der vil elske den, og dem, der vil hade den, fordi det er en vild krabat.

Jeg hører til dem, der elsker den.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...