opel grandland x

Opel's Quashqai-killer bliver ikke en prisbasker

Opel introducerer Grandland X i oktober, til priser der ligger tæt op af sidestykket fra Peugeot

4. august 2017 af Mikkel Thomsager
opel grandland x

Grandland X hedder Opel's bud på en SUV/Crossover-model, som skal konkurrere med den populære Nissan Qashqai.

Opel Grandland X er den tredje SUV/Crossover-model i Opel's serier af "X"-modeler.

Den første "X" kom, da Opel Mokka sidste år fik en større revision og tilnavnet "X". Før sommerferien præsenterede Opel Crossland X, som er en Renault Captur-konkurrent, der teknisk og produktionsmassægt er udviklet og bygget sammen med Citroen C3 Aircross.

Nu kommer så Grandland X, der ligesom Crossland X er udviklet og bygget sammen med Peugeot/Citroën. Grandland X deler således usynlig teknik med Årets bil i Danmark 2017, Peugeot 3008.

opel grandland x

Motorer fra Peugeot

Bortset fra de grundlæggende dimensioner er der dog intet, der forbinder de to biler direkte, og Grandland X kommer med en både udstyr, indretning og design, som ligger helt i tråd med Opel's øvrige program både ind- og udvendig.

Grandland X fås således med Opel's fremragende, ergonomisk korrekte sæder kaldet AGR, den fås med varme i både forsæder, bagsæder, rat og forrude, hvilket også er et særkende for Opel, ligesom den fås med "Onstar", som er Opels indbyggede service- og SOS-opkalds system, der fås til alle Opel-modeller.

Som noget nyt for Opel fås Grandland X også med panorama tag, hvilket til gengæld ligner et arvestykke fra den Peugeot 3008, som Grandland teknisk set bygger på.

Også i motorrummet hersker der Peugeot-tilstande. 

Grandland X fås i første omgang kun men én benzin motor, som er Peugeots kendte 3-cylindrede 1,2 liters motor på 130 hk, og én diesel-motor, som er den lige så kendte Peugeot 4-cylindrede 1,6 liters motor på 120 hk. 

opel grandland x

Pris som Peugeot 3008

I kabinen er navigationen hentet fra Peugeot, men ellers ligger kabinens design og ergonomi i tråd med det, som Opel lancerede med det seneste Astra-model.

Det samme gælder udvendig, hvor både ansigt og ikke mindst hæk-designet er helt i tråd med Astra-udtrykket. 

Ud over Peugeot 3008 bliver konkurrenterne til Grandland X som nævnt Nissan Qashqai, Renault Kadjar, VW Tiguan og Ford Kuga. I det felt er Grandland X i lighed med Peugeot 3008 blandt de største med både god bagsædeplads og stort bagagerum, hvilket dog også afspejler sig i prisen.

Den fulde Grandland X prisliste er ikke klar endnu, men Opel forventer at prisstart lige omkring 290.000, hvilket svarer til startprisen på Peugeot 3008, som er 288.990 kr. udstyrsniveauet er dog endnu ikke kendt

I lighed med Peugeot 3008 fås Grandland X ikke med firehjulstræk, men den fås med valgbare elektroniske køreprogrammer optimeret til mild off road kørsel, hvilket også er et særkende for Grandland Xi forhold til Peugeot 3008.

Grandland X introduceres hos danske Opel-forhandlere i oktober.

opel grandland x

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...