© bilmagasinet.dk

Opel præsenterer ny dieselmotor

Opel Zafira Tourer 1,6 CDTI får debut i Genéve med snitforbrug på 24,4 km/l

18. februar 2013 af Bil Magasinet

På biludstillingen i Geneve i marts måned præsenterer Opel en nyudviklet dieselmotor, der overholder de nyeste Euro6 krav til dieselbilers udstødning. Udover at være den reneste dieselmotor nogensinde i en Opel, er forbruget med 24,4 km/l efter EU-normen 10 procent lavere sammenlignet med den nuværende dieselmotor med samme ydelse. Samtidig sætter motoren en ny standard for støj og vibrationer.

Ydelsen fra motoren i Zafira Tourer er 138 hk og drejningsmomentet 320 Nm. Motor og motorstyring er udviklet af GM og Opel på udviklingscenteret i Torino, der er hjemsted for GM og Opels udvikling af dieselteknologi.

© bilmagasinet.dk

1,6 CDTI motoren er udstyret med den nyeste clean-tech dieselteknologi med Opel’s “BlueInjection” SCR (selective catalytic reduction), der spiller en afgørende rolle for, at motoren overholder Euro6 normen med emissionsværdier tæt på en tilsvarende benzinmotor. Efter forbrændingen i motoren tilsættes en uskadelig væske ved navn AdBlue® til udstødningsgassen. Væsken består af urea og vand og sprøjtes ind i udstødningsgassen, hvor det nedbryder de sundhedsskadelige kvælstofilter til kvælstof og vand.

Zafira Tourer med 1,6 CDTI motor kommer til salg i Danmark i slutningen af 2013.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...