Opel Mokka 2021
Opel Mokka 2021

Ny Opel Mokka viser Opels nye design - se de danske priser

Opel Mokka er netop blevet præsenteret i en ny generation, som både bringer et nyt og fedt design med sig, men den er også ændret markant i teknikken. Læs alt om priser, motorer og udstyr her!

10. marts 2021 af Anders Richter og Gustav Reeh

Velkommen til den nye Opel Mokka

Opel Mokka kommer i en ny version, og alt er fornyet.

Det første, du lægger mærke til er designet, som er markant forandret og langt mere interessant at kigge på. Opel Mokka er første bil fra Opel med deres nye designfilosofi, som bliver spredt til resten af deres modeller efterhånden som de bliver udskiftet.

Den første generation af Opel Mokka kom til i 2012, og den blev ikke en kæmpe succes på vores breddegrader. I alt solgte den i 4.200 eksemplarer i Danmark, hvilket ikke er imponerende. Det skal den nye generation af Opel Mokka lave om på – og den har mange af værktøjerne til det. 

Opel Mokka
Opel Mokka 2021

Designet er fedt på Opel Mokka

Lad os tale om designet først. Den er lidt kortere end forgængeren, men samtidig også lidt bredere. Den måler 416 cm i længden, hvilket er lige lidt kortere end en VW Golf (den klassiske målestok), som måler 428 cm. Der er plads til 350 liter i bagagerummet, og der er fem siddepladser. 

Fronten er helt klart en af dem, du lægger mærke til. Opel kalder sit nye snudedesign for Opel Vizor og Mokka er den første model til at modtage designdetaljen. Denne snude kommer på tværs af modelprogrammet i de næste generationer, og det pynter virkelig. 

Opel Mokka-e
Opel Mokka-e 2021

Ny Opel Mokka-e 

Mokka bliver præsenteret med diesel-, benzin- eller elmotor. Med elmotor hedder den Mokka-e. 

Elteknikken kender vi fra hele PSA-koncernen. Rækkevidden ligger officielt på 322 km ifølge WLTP-tallet. Det er mere end f.eks. MG ZS EV, der er lidt i samme størrelse som Opel Mokka.

Batteriet er på 50 kWh, og det er muligt at lade den med op til 100 kW. Det giver dig mulighed for at lade den 80 procent op på godt 30 minutter. På hjemmelader foregår det med op til 11 kW, og som sikkerhed har batteriet otte års garanti.

Opel Mokka-e
Opel Mokka-e 2021

Mokka har tabt sig 140 kg

Topfarten er elektronisk begrænset til 150 km/t, og bilens elmotor leverer 136 hk og 260 Nm, så det bør giver præstationer i den familievenlige ende. En af fordelene ved den nye og elektriske Opel Mokka er også, at den faktisk har tabt sig 140 kg i forhold til den gamle. Det er imponerende, da vi typisk ser at elbiler tager lidt på pga. af de tunge batteripakker.  

Opel Mokka
Opel Mokka 2021

Motorprogrammet 

Vægtbesparelsen kommer selvfølgelig også de andre motorer til gode, og der er tre muligheder, hvis brændstoffet hedder benzin eller diesel. 

  • 1,2 liter turbobenzinmotor med 100 hk og 205 Nm. Benzinøkonomien er op til 18,2 km/l og der er kun mulighed for manuelt gear.
  • Samme 1,2 liter turbobenziner, men med 130 hk og 205 Nm. Her er der mulighed for automatgear.
  • 1,5 liters dieselmotor med 110 hk og 250 Nm. Den har et forbrug på 22,7km/l, men fås kun med manuelt gear. 
Opel Mokka-e
Opel Mokka-e 2021

Her vises Interiøret med skærmen fra Ultimate, med de markante skærme kaldet Pure Panel Cockpit på 12" og infotainmentsystemet på 10".

Udstyr og priser 

Mokka-e fås kun med de to øverste udstyrsniveauer, GS Line til 284.990 kr. og Ultimate for 294.990 kr. 

Dieselmotorerne koster 15.000 kr. ekstra og den store benzinmotor koster 30.000 kr. ekstra end priserne anført. De fås kun til udstyrsniveauerne Edition+ og GS Line. 

Enjoy (kun mindste benzinmotor) – fra 199.990

16” alufælge, elektrisk justerbare sidespejle med varme, elruder, varme i forsæder, sportssæder, DAB+ radio.

Edition+ – fra 209.990

Ud over Enjoy udstyr: 7” Digitalt Cockpit, Apple Carplay & Android Auto, adaptiv fartpilot, 7” Infotainment, LED forlygter, Active Safety Brake, Surround Sound med 6 højttalere, aircondition.

GS Line – fra 244.990

Ud over Edition+ udstyr: 12” Pure Panel Cockpit, 10” Infotainmentsystem, P-sensor for/bag, 18” alufælge, Nøglefri Adgang & Start, 2-zonet klimaanlæg, el-foldbare spejle, imiteret lædersæder.

FIRST EDITION PAKKE (kan tilkøbes fra Edition+) – 10.000

180 grader bakkamera, baksensor og navigation

Ultimate (kun Mokka-e) – fra 294.990

Ud over GS Line udstyr: Matrix LED lygter, automatisk kurvelys, 3-faset lader, Alcantara sæder, Ultimate silver styling, elektrisk quick heater.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...