Opel lover 400 km på en opladning – ny elbil til folket?

Opel melder sig ind I kampen om elbiler med fornuftig rækkevidde til masserne. På biludstillingen i Paris præsenterer de senere på måneden deres nye våben: Ampera-e.

15. september 2016 af Daniel Bohnsen

Siden Tesla revolutionerede elbil-markedet med Model S, der havde tilstrækkelig rækkevidde til at kunne fungere som husstandens eneste bil, har verden ventet længselsfuldt på den lille Model 3, der skulle bringe brugbare elbiler til folket.

Men nu tyder det på, at Opel kommer dem i forkøbet. De har nemlig præsenteret den nye Ampera-e, der efter EU-normen kan køre 400 kilometer på en opladning.

Til sammenligning er de nærmeste konkurrenter opgivet til at kunne køre følgende afstande på en opladning:

- Tesla Model 3: 345 kilometer (forventet)

- BMW i3: 300 kilometer

- Nissan Leaf: 250 kilometer

- Renault Zoe: 240 kilometer

- VW e-Golf: 190 kilometer

Med en teoretisk rækkevidde på 400 kilometer kan man regne med at køre over 300 kilometer per opladning ved normal kørsel, og det burde dække langt de flestes behov.

Det interessante bliver så, hvilken pris Opel kan sælge Ampera-e til i Danmark.

I USA skal søsterbilen Chevrolet Volt sælges til 200.000 kroner, hvilket er godt 30.000 kroner billigere end Tesla Model 3.

Med danske afgifter bliver Ampera-e unægteligt dyrere, men spørgsmålet er, om den kan blive billig nok til at være en reel konkurrent til benzindrevne biler i samme klasse.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...