Opel Insignia GSi på Nürburgring

Opel Insignia GSi hurtigere end OPC

GSi-versionen af den nye Insignia er langt hurtigere end den forrige Insignia OPC, rundt på Nürburgring.

6. november 2017 af Mathias Brandt

Flere hestekræfter gør ikke altid en bil hurtigere. Det er er velkendt sandhed inden for motorsport, og den nye Insignia GSi bekræfter denne kendsgerning ved at være 12 sekunder hurtigere rundt på Nürburging i forhold til OPC-versionen af forgængerne - på trods af at GSi har 65 hk mindre end OPC.

160 kilo lavere vægt og et mere avanceret firehjulstræk er en del af forklaringen. Insignia GSi har justerbar undervogn med mulighed for at vælge Sport Mode og Competition Mode, Brembo-bremser og 20” hjul med Michelin Pilot Sport 4 S dæk. Den otte trins automatgearkasse kan betjenes manuelt ved hjælp at skriftepaler bag rattet, og det er muligt at vælge sportsindstilling også for gearkassen. GSi versionen er også 10 mm lavere end den almindelige Insignia 2,0T med samme motor.

Opel Insignia GSi grå

Opels ekspert på Nürburgring hedder Volker Strycek, der har en international racerkarriere bag sig og blandt andet har vundet 24 timers løbet på Nürburgring i en Opel Astra V8 tilbage i 2003. Han er i dag chef for Opels testteam, der har de fleste af Opels sportslige biler forbi en omfattende test på den tyske racerbane, før de sættes i serieproduktion. Han kalder Nürburgring for det hårdeste sted i verden at teste en gadebil.

“Letvægtarkitekturen, undervognen med optimerede justerbare støddæmpere og anden software end standardbilen med samme motor, det nye firehjulstræk og de avancerede dæk er baggrunden for de ekstraordinære egenskaber,” siger Volker Strycek.

og tilføjer

"Jeg kan køre op til 12 sekunder hurtigere i den nye GSi end jeg kan i OPC versionen af den forrige Insignia. På alle kritiske og vanskelige steder på banen er GSi hurtigere og lettere at kontrollere." 

Produktionen af Insignia GSi begynder efter nytår både som Grand Sport og Sports Tourer. Prisen er ikke fastlagt endnu.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...