Crossoveren Opel Crossland er søsterbil til Peugeot 2008
Opel Crossland X© Opel

Første tur i Opel's lille crossover - Opel Crossland X

Med hjælp fra franskmændene skal Opel Crossland tage kampen op blandt de små crossovers. Vi tager til Italien for at prøve, hvordan den kører.

20. maj 2017 af Mathias Brandt

Hvor er vi?

Venedig, Italien

Hvordan kører den?

Vi kører Crossland X med den lille 1,2-liters turbomotor med 130 hk, der er koblet sammen med en 6-trins manuel gearkasse. De 130 hestekræfter giver bilen et fint overskud overalt i trafikken uanset om du befinder dig på motorvejen eller i det bakkede landskab udenfor Venedig.

Hvad er nyt?

Opel Crossland X tilbyder en række nye teknologier til gavn for sikkerhed og komfort. Som ekstraudstyr findes ting som LED lygter, head-up display og 180 graders bakkamera. Desværre er ting som automatisk nødbremse ikke standard, men skal tilkøbes. Vognbaneassistent samt aflæsning af hastighedstavler kan også fås i den nye Crossland X.

Bagagerummet rummer som udgangspunkt 520 liter med sæderne slået op. Passagerer ved bagsædet har mulighed for at rykke hele eller dele af bagsædet tilbage, så der bliver mere plads til benene. 

Bagsædet kan rykkes 15 centimeter frem eller tilbage. Når bagsædet er rykket helt tilbage mindskes pladsen i bagagerummet til 410 liter.   

Kabinen er lys og luftig i Opel Crossland X
Opel Crossland X

Hvad koster den?

Den billigste Crossland X med 1,2 liters benzinmotor koster 174.000 kr. i laveste udstyrsniveau Essentia. En bedre udstyret Enjoy version koster fra 185.000 kr.

Billigste dieselvariant har en 1,6-liters motor med 99 hk. Den starter fra 210.000 kr. med Enjoy-udstyr. For 230.000 kr. får du den mere kraftfulde 120 hestes diesel, som er et glimrende match til bilen.

Hvornår kommer den?

Crossland X Essentia til 174.000 kr. kan først bestilles fra efteråret 2017 med levering primo 2018, mens de øvrige varianter kan bestilles nu.

Bagfra er det svært at se, at Crossland X er i nær familie med Peugeot 2008
Opel Crossland X

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...