Biltest af Opel Corsa 1,2 16V
Biltest af Opel Corsa 1,2 16V© bilmagasinet.dk

Opel Corsa 1,2 16V

Kontaktannonce

20. september 2001 af Bilmagasinet

Af: Thomas Wulff

Charmerende og fiks lille Opel søger ledsager

Navn: Opel Corsa 1,2 16V med fem døre.
Status: P.t. ledig på markedet.
Nydesignet, fræk lille sag søger livsledsagere til hyggestunder og stille aftenture. Har for nylig gennemgået en tiltrængt og omfattende skønhedsoperation, der har forbedret mit udseende samt mine køreegenskaber. Hvis vi tager udseendet først, er designet nu endnu mere rundt og blødt i linjerne, og for femdørs-modellens vedkommende er det værd at fremhæve, at hækpartiet er noget mere elegant end tidligere.

Den nye Corsa har samme ydre mål i både tre- og femdørs-udgaven, men er vokset fem cm mellem akslerne, fire cm i bredden og én cm i højden. Det smitter af på rumfornemmelsen i kabinen, hvor der nu er bedre plads til knæene ved bagsædet samt højere til loftet, men sammenlignet med konkurrenterne, især Skoda Fabia, mangler man alligevel lige det sidste. At sidde i midten på bagsædet en voksen på hver side er som at stoppe en blåhval ned i et akvarium.

Til gengæld åbner de to ekstra døre næsten vinkelret, hvilket letter adgangen til bagsædet og øger brugsværdien i dagligdagen. Samtidig har den nye Corsa fået bedre udsyn skråt bagud takket være den ekstra lille siderude bag bagdørene.

Også det indre har fået et tiltrængt kvalitetsløft. Specielt instrumentbordet er i et mere indbydende design, og materialer samt finish virker mere overbevisende. Sæderne er faste og siddekomforten fortrinlig. Førersædet kan justeres i højden, hvilket sammen med det højdejusterbar rat sikrer en god kørestilling.

Men trods de mange og tydelige forbedringer er det alligevel svært at finde en partner, når man hedder Corsa og har et Opel-emblem på næsetippen. Mest af alt skyldes det prisen på 145.995 kroner. Det er simpelthen for meget i forhold til de nærmeste konkurrenter, især fordi Opel Corsa ikke byder på noget ekstra ordinært. Der er mere plads i en Skoda Fabia. Corsa kører ikke så godt som en Fiat Punto og er ikke nær så charmerende som en Toyota Yaris.

Vil du alligevel vide mere, kan du kigge forbi din lokale Opel-forhandler. Bare spørg efter Corsa - hun er ledig…

Opel Corsa 1,2 16V 5-d Pris: 145.995 kr

Tekniske data: Motor: R4, 1.199 cm3, 16v. Ydelse: 75 hk ved 5.600 o/min. 110 Nm ved 4.000 o/min. 0-100 km/t: 13,0 sek. Topfart: 170 km/t. EU-mix: 15,9 km/l. Årlig ejerafgift: 1.940 kr.
Totaløkonomi: Corsa er stadig en smule for dyr i forhold til sine konkurrenter. Regn derfor med 32 procent i afskrivning over tre år og 50.000 km. (46.716 kr.)
Reservedelsindeks: 114
Service ekskl. materialer:
Ikke oplyst

Vi synes...
En overvejelse værd, men vælg en Skoda Fabia eller en Toyota Yaris

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...