Opel barsler med ny GT

Opel genopliver måske den klassiske Opel GT. I hvert fald vil de afsløre en ny konceptmodel af den klassiske sportsvogn på messen i Genéve.

22. januar 2016 af Christian Thestrup

Det ser ud til, at den gamle Opel GT er på vej tilbage. Ihvertfald oplyser Opel, at de de har lavet en koncept-udgave af den gamle sportsvogn, som de vil afsløre på biludstillingen i Genevé til marts. Indtil videre har de kun frigivet et par billeder og en kort video, der giver en indikation af, hvordan Opel GT Concept ser ud. Videoen viser antydninger af fronten med røde fordæk, der er inspireret af motorcyklen Opel Motoclub 500 fra 1928.

GT betegnelsen hos Opel gemmer på en stolt historie tilbage fra 1965, hvor Opel på biludstillingen i Frankfurt viste Experimental GT. Den bil kom tre år senere i serieproduktion under modelbetegnelsen Opel GT og blev en af 1960’erne og 1970’ernes mest ikoniske modeller. Bilen var tænkt som en europæisk Corvette. Den havde ingen bagklap, og der, hvor bagklappen plejer at være, havde Opel i stedet placeret tankdækslet. Derudover skilte bilen sig ud med sine særlige forlygter, som vippede rundt og kom frem, når man trak i et håndtag i kabinen. 

Det bliver spændende at se, hvilke elementer Opel tager med fra den gamle GT, når de præsenterer koncept-modellen i Geneve. Og om bilen efterfølgende bliver til noget. I 2013 præsenterede de jo koncept-bilen Monza, og den så vi aldrig mere til, så lad os håbe, at det går bedre med Opels GT, men indtil den bliver præsenteret, mådu nøjes med den lille teaser-video, de har frigivet af den nye bil. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...