Første foto: Ny Opel Corsa

Opel har vist de første fotos af den nye Corsa, og det i en ren elversion

8. juni 2019 af Mikkel Thomsager
Opel Corsa 2020

Hvis du synes den nye Opel Corsa ligner en Peugeot, så er det fordi de to bygger på samme teknik. 

Grundteknikken - platformen kaldet CMP - er ny hos Peugeot og Citroën og altså nu også Opel, som jo blev opkøbt af de franske mærker i marts 2017.

Nogle få måneder før fik udviklerne hos Opel besked på, at droppe arbejdet på en ny Corsa, for at starte forfra med udgangspunkt i Peugeot-Citroën teknik. 

To et halvt år senere er Opel klar til at vise den nye Corsa, hvilket er uhørt hurtigt.

Derfor er der ikke overraskende en del ligheder med Peugeot 208, men den nye Corsa får helt sit eget udtryk, og også en del kendt Opel-teknik, som avancerede led-lygter og mulighed for gode forsæder.

Opel Corsa 2020 x-ray røntgen

330 km på en opladning

Og for at sætte trumf på, starter Opel med at vise bilen i en el-version. Corsa kommer dog fra starten også med de kendte 3-cylindrede benzin og 4-cylindrede diesel-motorer fra Peugeot/Citroën, men altså også i en el-version.

Den bliver visuelt identisk med de to traditionelle versioner. Den får således også forhjulstræk og teknik og elmotoren på 136 hk og 260 Nm er samlet, der hvor benzin- og diesel-motoren ellers ligger.

Under bilens bund ligger batterierne, som kaperer 50kWt, hvilket angiveligt er nok til en rækkevidde på 330 km. Som bekendt er det et "laboratorie-tal", og den reelle rækkevidde ligger formentlig tættere på 200 km.

Opel yder 8 år eller 160.000 km garanti på batterierne.

Opel Corsa 2020

Under 1.000 kg

I forhold til den gamle Corsa, har den nye model tabt sig, og ifølge Opel starter egenvægten under 1.000 kg. Blandt andet er karrosseriet alene 40 kg lettere end hos forgængeren, vel at mærke samtidig med, at det er blevet stivere.

I forhold til den udgående model, som løseligt delte teknik med Fiat Punto, får den nye model en bedre balance mellem friske køreegenskaber og god komfort.

Med skiftet til Peugeot/Citroën-teknik slipper Opel også af med den gamle, genstridige 6-trinas automatgearkasse fra General Motors til fordel for Peugeot/Citroëns fine nye 8-trins. 

Skiftet fra General Motors til Peugeot-teknik er til gengæld ikke en gevinst for den 6-trins manuelle gearkasse.

Opel Corsa 2020 kabine

Prisgæt: Fra 130.000 kr.

Også i kabinen får Opel sit eget udtryk. E-modellen får tilsynelandende digitalinstrumenter, og midterkonsollen har dedikerede kontakter og greb til varme og ventilationsanlægget.

Opel har tidligere vist en prototype, der havde de analoge instrumenter fra Opel Crossland X. Infotainment-systemet med tilhørende stort skærm går dog igen fra Peugeot.

Plads-forholdene i kabine og bagagerum er ca. som i den nye Peugeot 208, hvilket er en smule bedre end den gamle Opel Corsa.

Den nye Corsa lanceres i slutningen af 2019. Priserne vil formentlig ligger ca i centrum for klassen. Det vil sige med prisstart omkring 130.000 kr. El-bilen spås en pris fra omkring 200.000 kr.  

Opel Corsa 2020

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.