Biltest af Honda Stream 1,7i LS
Biltest af Honda Stream 1,7i LS© bilmagasinet.dk

Honda Stream 1,7i LS

Svagstrøms-Honda

24. januar 2002 af Bilmagasinet

Af: Peter Clausen


Honda Stream er en praktisk og velindrettet bil til børnefamilien. Men den støjer for meget og glem køreglæden

AT HONDA for længst har droppet det sporty image og nu satser på de brede masser, er en kendt sag-bare se på MPVen Stream, der mest af alt minder om en forvokset Civic. Hvad den også er, for bortset fra en 10 cm længere akselafstand deler den det meste med sin lillebror.

Honda-navnet vil måske alligevel tiltrække en køreglad familiefar eller to, men nøgleordet i Stream er fleksibilitet. Som hovedkonkurrenten Opel Zafira har den syv siddepladser at byde på, og selv om den ikke som Zafira kan byde på et plant gulv, når alle sæder er stuvet af vejen, er der flere kombinationsmuligheder, end de fleste ejere vil nå at stifte bekendtskab med. Dertil kommer praktiske detaljer som klemmer til de bagerste sikkerhedsseler og en syndflod af kopholdere. Den bagerste sæderække kan dog kun anbefales til benamputerede eller småbørn, og når den er på plads, er bagagepladsen minimal.

Så langt er vor køreglade familiefar sikkert tilfreds med sin nye Stream, men han bliver nok skuffet, når han får lyst til at lege lidt. Stream kører ikke dårligt, og balancen i sving er i orden, men el-servoen giver for dårlig føling med underlaget, og bilen er meget sidevindsfølsom, så en langtur i blæst bliver en prøvelse. Som så mange andre japanere virker Stream også lidt pappet og uisoleret.

Til gengæld giver Stream som alle Hondaer den der velsmurte fornemmelse af finmekanik, når du rører ved den, og panel-gearstangen fungerer lækkert. Men den 1,7-liters motor på 125 hk er en glædedræber. Den er momentsvag og skal have have omdrejninger for at levere varen, men tælleren skal ikke meget over 3.000, før larmen bliver en belastning. Tilmed skal en lav gearing kompensere for det svage moment allerede ved 120 km/t snurrer maskinen med små 4.000 omdrejninger, så du gang på gang griber til gearstangen, blot for at konstatere at du allerede er i femte.

2,0-modellen med 156 hk er utvivlsomt et bedre valg, hvis du vil have en Stream, men den koster 50.000 kroner ekstra. Så vi vil hellere have en Opel Zafira og det vil vor køreglade familiefar sandsynligvis også.

Honda Stream 1,7i LS. Pris: 249.950 kr.

Tekniske data: R4, 1.668 cm3, 16v. Ydelse: 125 hk ved 6.300 o/min. 154 Nm ved 4.800 o/min. 0-100 km/t: 11,1 sek. Topfart: 190 km/t. EU-mix: 13,0 km/l. Årlig ejerafgift: 3.500 kr.

Totaløkonomi: En Opel Zafira vil nok altid være et bedre kort på brugtmarkedet. Men der vil altid være købere til en fleksibel MPV som Honda Stream, så den bliver ingen katastrofe, når du sælger den igen regn med et værditab på godt 34 pct. (85.000 kr.) efter tre år og 50.000 km.

Reservedelsindeks: 160
Service ekskl. materialer:
Honda opgiver ikke servicepriser pga. store lokale udsving i timepriserne. For Stream 1,7i LS svinger timeforbruget ved 20-, 40- og 60.000 km-service mellem 1,1 og 1,5 time.

Vi synes...I og for sig god nok som familiebil, men vi vil stadig hellere have en Opel Zafira.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...