Første billeder: Opel Karl

Så er der nyt fra miniput-fronten: Opel viser lille Karl for første gang

3. december 2014 af Steen Bachmann

Karl lanceres i foråret 2015 i det meste af Europa, og Danmark bliver et af de første lande, hvor den kommer til salg. Med Karl får Opel for første gang i nyere tid en mikrobil i butikkerne - bilklassen har de seneste år stået for en tredjedel af bilsalget i Danmark. Opel sigter mod en forventet startpris på under 100.000 kr.

Karl bliver baseret på en nyudviklet GM-platform og får en 3-cyl. motor på 1,0 liter. Det er samme motortype, der allerede findes til Adam og den nye Corsa - i Karl er den uden turbo og yder 75 hk.

Karl er med 368 cm næsten lige så lang som Adam, og den er 34 centimeter kortere end den nye Corsa. Designet er tro mod den nye Opel designlinje, som kendes fra Adam og den nye Corsa med et lodretstående luftindtag og et markant Opel logo i midten af grillen. Langs siden på dørene har Karl Opels signaturlinje formet som en segl og to markante profiler omkring hvert dørgreb.

Sikkerhedsudstyret omfatter bakkeholder, der forhindrer bilen i at rulle tilbage ved start op ad bakker. Det bliver muligt at tilkøbe vognbaneassistent, hvor føreren advares ved utilsigtet skift af vognbane, lygter, der oplyser vejbanen til højre eller venstre for bilen, når blinklyset aktiveres, og fartpilot med fartbegrænser. Opvarmet rat, soltag og en skærm, hvor det er muligt at vise for eksempel navigation fra ens Apple eller Android smartphone, bliver også en mulighed.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...