Opel Insignia Country Tourer 2017, hvid, forfra

Første test: Opel Insignia er klar til vildmarken

Hvis du ikke har lyst til at køre rundt i en stor SUV, men stadig gerne vil udfordre eventyrlysten, lancerer Opel nu en terrængående version af deres største stationcar Insignia Country Tourer.

20. november 2017 af Lars Krosgaard

Hvor?
Neuchatel nord for Geneve, Schweiz. Test på bjergveje, landeveje og motorveje, men desværre ikke offroad. Der lå sne visse steder, men vejene var fint ryddede.

Hvad er nyt?
Opel introducerede i forsommeren deres stationcar, Insignia Sport Tourer. Den er nu kommet i en version kaldet Country Tourer. Som navnet antyder, er det en bil til dem, der helst færdes uden for byens trygge asfalt. Den kommer nemlig med firhjulstræk, 25 mm øget frihøjede samt de karakteristiske sorte plastic omkring hjulkasser.

Kabinen er den samme som den normale Sports Tourer. Det vil sige et rigtig rart sted, hvor de fleste kan finde plads, og hvor der er alt hvad du skal bruge – specielt fordi Country Tourer kun findes i højeste udstyrsvariant. 

Der er også nyt på motorfronten, hvor du nu kan få den nye biturbodeisel med 210 hk og 480 Nn. Det er en fin motor, der passer bedre til bilen end den ellers både hurtige og lækre 260-hestes benzinvariant

Opel Insignia Country Tourer 2017, interiør
© Opel

Hvem er konkurrenterne?
Denne biltype domineres af Volvo V90 Cross Country eller Audi A6 Allroad, men de koster nemt 300.000 mere. Du kan dog også få en Volvo V60 til nogenlunde samme pris, men med mindre plads og udstyr. Dertil kommer en lang række SUV’ere til meget forskellige priser.

Hvordan kører den?
Den kører rigtig godt og komfortabelt. Med den nye 210-hestes diesel er den et rent godstog på motorvejen, og du skal passe på dit kørekort!

Opel Insignia Country Tourer bagagerum

Hvornår lanceres den?

Insignia Country Tourer kommer ud til forhandlerne i løbet af november. Priserne starter ved 380.000 kroner for en 1.5 liters benzin med 6-trins automatgear og forhjulstræk. Vil du have firhjulstræk, skal du op i topvarianterne med 260 benzin-heste eller 210 fra en biturbodiesel. Som starter fra 485.000 kr.

Vi synes...
Det kan du læse i det næste nummer af Bil Magasinet 

Opel Insignia Country Tourer bagfra

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...