Første test: Grandland X opladningshybrid stiller med fornuftig rækkevidde og masser af hestekræfter

Opel Grandland X kan nu fås som opladningshybrid – vi kører den kraftigste version med 300 hestekræfter på snoede bjergveje. Læs de første indtryk her.

30. januar 2020 af Victor David Kraft

Hvor er vi?

Opel har inviteret os til Basel i Schweiz, hvorfra du kan køre ind i Tyskland, pendle videre til Frankrig og ramle tilbage ind i Schweiz igen - alt sammen på 10 minutter. “Europas hjerte”, bliver Basel kaldt, og et kvarters kørsel derfra ligger Schwarzwald-området med træklædte bjerge og hårnålesving. 


Hvad er nyt i Grandland X Hybrid4?

Drivlinen er splinterny, men det er samtidig én, vi godt kan vende os til, da vi vil komme til at se den i flere af PSA-modeller - naturligvis i søstermodellen Peugeot 3008, der også er på vej som opladningshybrid. 

Opel Grandland X Hybrid4 har, som navnet antyder, firehjulstræk, da en elmotor trækker på bagakslen. Denne yder 83 kW (113 hk), mens en elmotor med 81 kW (110 hk) trækker på forakslen i samspil med en turboladet benzinmotor. Benzinmotoren yder 200 hk, hvilket giver en systemydelse på 300 hk og 450 nm. Det sender den højspændte Opel fra 0-100 km/t på 6,1 sekunder. På de tyske motorveje er der rig mulighed for at afprøve dette, og accelerationsevnerne er da også ganske overbevisende. 

Skal du afbestille din T-Roc R?  

Det kræver en del overvejelser at besvare, og netop disse kan du læse i et kommende nummer af Bil Magasinet, hvor vi bringer alle relevante artikler om biler og bilisme. Bestil dit eksemplar her.

Sortlakeret kølerhjelm og tag er unikt for Grandland X Hybrid4

Hvor langt kan Grandland X Hybrid4 køre på strøm?

Bilens batteri er af lithium-ion-typen og er på 13.2 kWh. På en fuld opladning kan bilen køre 59 km på ren el (WLTP), hvilket må siges at være godkendt. Det er på ingen måde banebrydende, men det kan sagtens appellere til de fleste bilisters kørselsbehov. Bilen har mulighed for at lade med 7.3 kW, hvilket giver en fuld opladning på lige under 2 timer.

Føreren af Grandland X Hybrid4 kan vælge mellem 4 køreprogrammer: ‘Electric’, ’Hybrid’, ‘All Wheel Drive’ og ‘Sport’. Det mest af tiden kører jeg i ‘Hybrid’, og med et fuldt opladet batteri formår kører jeg i gennemsnit 28 km/l. Det er godkendt med tanke på stigningerne i de sydtyske bjerge.   

Hvad koster Grandland X Hybrid4?

Modellen lander hos forhandlerne til sommer, og startprisen forventes at blive 419.499 kr. Hvis du synes, det er lige i overkanten kan du overveje Opel Grandland X i en mindre kraftig udgave, der kun trækker på forakslen. Denne version er også en opladningshybrid, men har dog lidt færre kræfter. Her må du nøjes med en systemydelse på 224 hk og en rækkevidde på 57 km for elkørsel. Startprisen for denne forventes at blive 364.990 kr., oplyser importøren. 

… Skal du besøge en Opel-forhandler snarest? 

Før du gør noget som helst, skal du sørge for, at du får Danmarks bedste bilblad lige til døren hver måned. Vi tester samtlige nye biler, og giver et seriøst indblik i biler og bilisme. Stå ved din indre bilnørd lige her.

Opel-gearvælgeren er væk til fordel for én i PSA-design

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...