Butler i bilen: Viser vej og ringer automatisk 112, hvis uheldet er ude

Med Opel’s OnStar-system kan du med et enkelt tryk komme i kontakt med en dansktalende servicemedarbejder, hvis du er faret vild eller får problemer med bilen.

2. december 2016 af Bil Magasinet

Alle Opel-modeller kan nu leveres med OnStar, der er Opels service- og sikkerhedssystem. Med OnStar kan man kontakte en Opel-servicemedarbejder ved tryk på en knap i bilen og føre en samtale med vedkommende på dansk. 

Det giver mulighed for at få hjælp til information om bilen, til automatisk download af destinationer til bilens indbyggede navigationsanlæg og automatisk nødopkald, hvis bilen kører galt, og en airbag udløses. 

I det sidste tilfælde ringer bilen automatisk op til OnStar-servicecenteret, og hvis servicemedarbejderne ikke kan få bekræftet, at alle i bilen er OK, sendes en ambulance til uheldsstedet. 

Med OnStar kan man desuden hente en app til sin smartphone, der giver mulighed for at aflåse bilen fra sin mobiltelefon, uanset hvor bilen er parkeret, man kan til enhver tid aflæse brændstofrækkevidden og dæktrykket fra telefonen eller bruge den til at sende en destination til bilens navigationsanlæg, så man blot skal trykke OK til destinationen, når man senere sætter sig bag rattet. 

OnStar med overbygning

Det er også muligt at få information om bilens placering fra sin telefon eller computer og aktivere hornet eller lyset, hvis man har glemt, hvor bilen er parkeret.

OnStar er standardudstyr på alle Opel-personbiler og udstyrsversioner med undtagelse af de billigste Essentia versioner og Corsa og KARL Enjoy, hvor det kan tilkøbes for 5000 kr. Det første år efter bilens indregistrering er OnStar gratis. Prisen er derefter 750 kr. om året.

I løbet af 2017 kommer en overbygning på OnStar i form af indbygget Wi-Fi i bilerne med 4G-forbindelse. Det gælder også biler med OnStar, der allerede er leveret til kunder. Op til syv trådløse enheder kan tilsluttes bilens Wi-Fi, der takket være den indbyggede antenne sikrer en bedre forbindelse end den, der kan opnås ved dataoverførsel fra en normal mobiltelefon.

Kunne OnStar-systemet få dig til at købe en Opel næste gang, eller er det ikke afgørende for dit valg af bil? Deltag i debatten herunder. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...