Super sjælden japansk klassiker under hammeren

Priserne på Toyota 2000 GT er røget godt i vejret de seneste år. Nu er et af de flotteste eksemplarer sat til salg på en online-auktion, så du kan selv byde.

16. december 2016 af Mathias Brandt

Ukendt og så alligevel slet ikke. Denne Toyota 2000 GT er netop nu igang med at blive solgt på en online auktion. I skrivende stund er den budt op i 450.000 dollars og der er et par dage dage til, at auktionen slutter.

Toyota 2000 GT er kun blevet produceret i 351 eksemplarer, og priserne er virkelig røget i vejret de sidste par år. Sidste år solgte RM Sotheby’s et hvidt eksemplar til 797.500 dollars eller den nette sum af knap 5,6 mio danske kroner.

Denne bil er oprindelig solgt til Mozambique som kan ses ud fra bilens meget veldokumenterede historik. Fra 2013 til 2014 blev der brugt mere end 4.000 mandetimer på at restaurere bilen til Concours-stand (Højeste niveau indenfor klassiske biler)

På et tidspunkt bliver den solgt til en mand fra Costa Rica ved navn Javier Quiros. Han er sjov Toyota-importør i Costa Rica og har brugt en formue på restaurationen. Der er 1,2 mio kroner på at den komplette restaurering, som alt sammen er yderst veldokumenteret med billeder. 

Dens seneste ejer, Lord Laidlaw, er en velkendt britisk bilsamler og købte bilen i august 2014. Kort tid efter sendte han den afsted til total mekanisk gennemgang ved specialisten Martin Greaves, så der er efterhånden ikke et område på bilen, som ikke er restaureret tilbage til bedre end nyt.

Toyotas 2000 GT står meget lav og strømlignet og er med sin fuldt uafhængig affjedring, og perfekte vægtfordeling for og bag virkelig en velkørende bil. Det var også kompleksiteten i byggeprocessen, som gjorde, at der kun blev bygget 351 eksemplarer. Toyota 2000 GT var i øvrigt den første japanske bil med limited slip differentiale og skivebremser i alle fire hjørner. Motoren er en lille 2-liters rækkesekser, som er bygget af Yamaha, 

Sidder du lige med nogle millioner der brænder i lommen eller bare er nysgerrig, så kan du følge auktionen herinde, indtil den slutter på søndag.

Følg med her  

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, så snart du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.