Nissan X-Trail

To éns? Nej, den hvide Qashqai er 30 cm kortere end den sortklædte storebror. X-Trail må trække 1.500 kg på krogen. 

© Victor David Kraft

3 grunde til, at du bør vælge den større X-Trail frem for Nissan Qashqai

Nissan X-Trail er storebror til storsællerten Qashqai, og vi tester SUV'en med 7 sæder i Danmark og bliver mindet om, hvad der er særligt ved den store japaner.

19. august 2020 af Victor David Kraft

Vi tester Nissan X-Trail

Nissan Qashqai har flere år i træk været blandt de mest solgte biler i Danmark. Anderledes ser det ud med storebror X-Trail, der har måtte affinde sig med mere ydmyge salgstal.

Vi tester den nyeste generation X-Trail i Danmark og fremhæver 3 punkter, du skal være opmærksom på, hvis du går med tanker om at købe en rummelig SUV.  

Går du med tanker om at købe bil, eller er du bare automobil connoisseur - så aktiver dit abonnement på Bil Magasinet lige hér.

Se desuden specifikationer, priser og vurdering nederst i artiklen

Nissan X-Trail dansk test

Gammeldags, men med udstyrsniveauet Tekna følger læderbetrukne sæder og et ret raffineret BOSE-anlæg.

© Victor David Kraft

1 | Nissan X-Trail fås nu med automatgear

Automatgearkassen (DCT) hilser vi velkommen i X-Trail, der ellers har været udstyret med en trinløs gearkasse (CVT). DCT-gearet er ikke perfekt, for ved lave hastigheder opleves fremfærden nogle gange en anelse hakkende, ligesom igangsætning kan virke tøvende. Når du endelig er oppe i fart, falder gearskiftene dog artigt, og køreoplevelsen tilføjes et mærkbart komfortelement. De 160 hk gør det hæderligt - dog syner de hen ved motorvejshastigheder. Bemærk at X-Trail fås med automatgear fra 332.680 kr., hvilket er en fin pris, bilens størrelse taget i betragtning.

Nissan X-Trail dansk test

Grafikken er pensionsklar, men udstyr som 360-graders kameraer giver meget værdi i hverdagen.

© Victor David Kraft

2 | Nissan X-Trail er rustik

Ude som inde har Nissan X-Trail et rustikt udtryk, og det er især i interiøret, vi kan se, at den nuværende generation blev præsenteret i 2013. Digitaliseringen har ikke for alvor fat i X-Trail, der domineres af traditionelle og knapper og kontakter. Nogen vil finde det gammeldags, mens andre vil finde det befriende eller ligefrem fuldstændig irrelevant. 

På samme måde er køreoplevelsen rustik med masser af krængning og et ufølsomt styretøj, men dem, der bare søger en retningsstabil landevejsridder, vil alligevel ikke hæfte sig ved dette. Bare sørg for, at dine passagerer ikke ser infotainmentsystemet, for her trykker alderen hårdt.    

Nissan X-Trail dansk test
© Victor David Kraft

3 | X-Trail fås med 7 sæder

De to sæder på bagerste række er bestemt ikke til voksne mennesker, da benpladsen er yderst sparsom. Det hjælper, at 2. sæderække kan rykkes frem og til bage, men det ændrer ikke på, at alle skabninger over 150 cm har det hårdt. Indstigningen til de bagerste sæderækker kræver tilmed lidt akrobatik, men det ændrer ikke på, at muligheden for 7 sæder er fed at have. 

Bemærk dog, at tilvælger du 7 sæder reduceres baggagerummets volume fra 565 liter til 445 liter. Dog er gulvet helt plant, når sæderne er foldet sammen, hvilket sker med et snuptag.

Nissan X-Trail dansk test

Nissan X-Trail er mindre populær en lillebror Qashqai, men er det helt retfærdigt?

© Victor David Kraft

Nissan X-Trail DIG-T 160 Tekna DCT | Specs

  • Pris: 400.580 kr. 
  • Motor: R4, 1.330 cm3, 16V, turbo
  • Ydelse: 160 hk ved 5.500 o/min, 270 Nm ved 1.800 o/min
  • Topfart: 200 km/t
  • 0-100 km/t: 11,5 sek.
  • EU-miks (WLTP): 12,3 km/l

Vi synes: 

Konkurrencen fra bl.a Peugeot 5008, Seat Tarraco, Kia Sorento og Honda CR-V er hård, og du kan blive klogere på testvinderen i Bil Magasinet nr. 1905. Det ændrer ikke på, at X-Trail tilbyder rummelighed, komfortable elementer og en flot udstyrsliste til fair priser. Til gengæld må du leve med et rustikt udtryk, slappe køreegenskaber og trange kår på bagerste række. Husk at tilkøbe adaptiv fartpilot, der sammen med vejbaneassistent blot koster 4.500 ekstra.

Vil du hellere læse en test af den populære lillebror Qashqai, så klik hér!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...