Nissan Townstar Combi
Nissan Townstar Combi© Nissan

Her er Nissan's nye familiecontainer: Navnet er Townstar Combi

Nissan præsenterer en ny familiebil, der kommer til Danmark med benzin- og elmotor

29. september 2021 af Steen Bachmann

Renault-Nissan-Mitsubishi-Alliancen opdaterer sit europæiske varebilsprogram med tre nye Nissan-varebiler og en personbilsudgave af den mindste. 

Den hedder Townstar og bliver den første europæiske model med det nye Nissan-logo. Den er bygget på alliancens CMF-CD-platform, som deles med blandt andet Renault Kangoo, og produceres på fabrikken i Maubeuge, Frankrig.

De nye modeller er en del af Nissans NEXT-omstillingsplan, der skal øge mærkets markedsandel inden for varebiler frem mod 2025.

Nissan Townstar Combi
Nissan Townstar Combi

Townstar Combi erstatter den eldrevne varebil e-NV200, der hedder Evalia i personbilsudgaven. Den var en af de første masseproducerede eldrevne erhvervsbiler på markedet, og Nissan fører erfaringerne herfra videre til en eldrevet variant af Townstar.

Der er tale om en 5-personers familiebil med to motorvarianter:

* 1,3-liters turbobenziner fra Nissan Qashqai med 130 hk og 240 Nm, 6-trins manuelt gear og forhjulstræk

* elbil med 44 kWh batteri, 245 Nm og en forventet rækkevidde på 285 km.

Adaptiv fartpilot er standard i Townstar

Målet med varebilen Townstar og personbilen Townstar Combi er at introducere nye sikkerhedsteknologier og miljøvenlige drivliner til en lav pris.

Som standard har begge sidevindsassistent, trailerassistent, automatisk nødbremse med genkendelse af cyklister, fodgængere og tværgående trafik, aktiv parkeringsassistent og adaptiv fartpilot. 

Det er muligt at tilkøbe 360-graders kamera, hvilket skal demokratisere teknologien og gøre den tilgængelig for flere kunder. Systemet giver et 360-graders overblik af bilen set ovenfra, hvilket kan gøre parkering og langsom manøvrering mere sikkert.

Udstyr omfatter online 24/7 support, Apple CarPlay/Android Auto og mulighed for trådløs mobilopladning.

Den eldrevne variant vil have højere udstyrsniveau end den benzindrevne. Begge har 8" trykskærm i midten, men den eldrevne har også digitale instrumenter. 

Townstar Combi har 5 år/160.000 km garanti.

Der er endnu ingen oplysninger om danske priser eller introduktionsdato, men vi følger sagen.

Vil du læse mange flere fede bilnyheder og andre sjove historier fra bilverdenen? Aktivér dit prøveabonnement på Bil Magasinet lige her.

Nissan Townstar varebilen
Nissan Townstar varebilen

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...