Ny Nissan Qashqai 2021

Ucamoufleret detalje fra den nye Qashqai

© Nissan

Nissan teaser: Her er første glimt af den nye Qashqai

Qashqai 2021 figurerer for første gang på billeder, og så er der nyt om en ny hybridvariant med turforlænger

17. november 2020 af Frederik Hauschildt

Mød den nye Nissan Qashqai

Siden dens debut i 2007 har Nissan Qashqai kunnet kalde sig den mest populære crossover i klassen. Men Nissan kan ikke hvile på laurbærrene, og i foråret 2021 kan vi forvente at få en helt ny model.

Indtil det sker, kan vi spændt lytte til hvad Nissan selv har at melde om deres nye version af deres yndlingsbarn. Og det er ikke så lidt:

Ny Nissan Qashqai 2021
2021 Qashqai

har stadigvæk camouflagefrakken på, indtil den officielle lancering i 2021

© Nissan

Ny platform til 2021 Qashqai

Qashqai 2021 står på en splinterny platform. Det giver en række fordele, som umiddelbart lyder til at komme Qashqai til gode.

Nissan bestræber sig på at vedligeholde proportionerne, men vil nytænke paneler i letvægtsmaterialer som et led i forbedringen. Så udover, at karossen er forstærket for at spare vægt, kan man også se frem til forkofanger og bagdøre i aluminium, såvel som en bagklap i kompositmateriale.

Nissan siger, at karossen i den nye Qashqai-platform er 60 kg lettere og 41% mere stiv end den nuværende generation. 

Det giver mere plads til at lege med affjedringsopsætning. Og det har de gjort: Nissan Qashqai fås nu med en to forskellige ophæng bagtil. 

Versionen, der kommer med 19" fælge og forhjulstræk får et torsionsophæng til baghjulene. Vælger du derimod versionen med 20" fælger og firhjulstræk, så er torsionsophænget erstattet med en multilinkaffjedring.

Ny Nissan Qashqai 2021


© Nissan

Kommer Qashqai som elbil?

Ikke helt. Den kommer i to former for hybridvarianter uden opladeligt batteri. Den første har et 12-volts mild-hybridsystem, der hjælper ved igangsætninger. 

Det andet kalder de for e-Power. Idéen bag er, at du i praksis har en elbil - der er ikke forbindelse mellem forbrændingsmotoren og hjulene på noget tidspunkt. I stedet fungerer en benzinmotor som opladningsgenerator, eller det, der kaldes en turforlænger, som oplader batteriet løbende. 

Det fjerner nødvendigheden af et større batteri, hvilket nedsætter vægten og leverer en indgang til elbiler, der ikke forsætter ladestandere, lang ventetid og korte ture.

Vi følger sagen.

Ny Nissan Qashqai 2021
© Nissan

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...