2020 Nissan Juke production assembly
2020 Nissan Juke

Nissan starter produktionen af den nye Juke

Efter en investering på næsten 1 mia. kr. indleder Nissan produktionen på fabrikken i Sunderland

11. oktober 2019 af Bil Magasinet


Efter en investering på 100 mio £ (830 mio. kr.) markerer Nissan i dag produktionsstarten af den nye Juke på fabrikken i Sunderland. Modellen er designet, udviklet og produceret i England specifikt målrettet det europæiske marked. Og Sunderland fabrikken vil alene stå for produktionen.

Lanceringen kommer næsten 10 år efter den første Juke grundlagde den lille crossover-klasse.

Den nye Juke er er designet på Nisssans europæiske designcenter i Paddington, London samt i Cranfield, Bedfordshire. 70 pct. af produktionen vil gå til EU-markeder og to tredjedele af underleverandørerne er europæiske.

"For 35 år siden besluttede Nissan at etablere en fabrik i England, der skulle levere til det europæiske marked. 10 millioner biler efter er Sunderland den største bilfabrik i Englands historie. Den nye Juke bliver den mest opkoblede Nissan-model. Med mere end 35.000 ansatte hos Nissan i England vil jeg gerne takke vores erfarne og dygtige folk i Paddington, Cranfield og Sunderland samt vores underleverandører for deres medvirken til at få denne nye model virkeliggjort,” siger Nissan Europe Chairman, Gianluca de Ficchy.


Der er brugt mere end 5.000 træningstimer for fabrikkens medarbejdere i forbindelse med lanceringen. Fabrikken har investeret i mere end 27 nye gevindskærere i pressen til at skære og forme bilens strækbare stål.

I lakeringsafdelingen er der bygget fire nye spraybåse for at kunne levere de 15 forskellige muligheder for to-tone lak, kunderne kan vælge.

Juke vil kunne fås med 1,0 liters 3-cylindret DIG-T turbobenzinmotor med 117 hk, som ligeledes produceres i Sunderland.


For at understøtte produktionen vil der være ekstra produktionsfolk på fabrikkens produktionslinje to. Disse vil komme fra produktionslinje et og begge linjer vil være igang i toholdsskift. Det totale mandskabsantal vil forblive uændret..

Juke får 8" skærm, WiFI-opkobling og stemmegenkendelse. Der kan tilkøbes adaptiv fartpilot med køassistent, hvilket er første gang i Juke. 

Den nye Nissan Juke kommer til salg i Europa fra slutning af november. Bil Magasinet følger snarest muligt op med en første test af bilen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...