Nissan Ariya elbil elektrisk SUV crossover kWh kw opladning 4x4 firehjulstræk forhjulstræk side profil bronche

Nissan Ariya: Mere rummelig og elektrisk Qashqai

Nissan Ariya er en kommende el-crossover fra det japanske bilmærke – den låner fra modellerne Qashqai og Leaf.

16. juli 2020 af Frederik T. Frey

Ariya udvider Nissan's crossoverudvalg sammen med Qashqai og X-Trail. Ariya er første store personbilsatsning på elbilmarkedet siden Leaf, som der findes to generationer af... her vælger vi, venligst, at se bort fra e-NV200 Evalia. Elbilen Ariya er i Nissan's øjne kombinationen af to spidskompetencer – elbiler og crossovers. Størrelsesmæssigt er Ariya en smule rummeligere end Qashqai, og kabinen har et større fokus på luksus og virker mere tilbagelænet.

Nissan Ariya elbil elektrisk SUV crossover kWh kw opladning 4x4 firehjulstræk forhjulstræk bagfra bagende

Nissan Ariya er japanernes kommende elbilssatsning.

Ariya bliver lanceringsplatform for at nyt designsprog, der byder på nyt Nissan-emblem. Logoet er i nyeste form mere transparent og ser svævende ud på fronten af den nye elbil.

Husk også at starte dit abonnement på Bil Magasinet i dag. På den måde får du nyheder samt test af de nyeste biler som den første.

Nissan Ariya kan være selvkørende

Flere systemer fra aktuelle Nissan-modeller optræder i Ariya. Pro Pilot-systemet med selvkørende teknologier udrulles i seneste 2,0-version, ligesom e-pedal’en, som blev introduceret i elbilen Leaf og sørger for opsamling af energi fra bilens deceleration , overlever og implementeres i den elektriske crossover.

Nissan Ariya elbil elektrisk SUV crossover kWh kw opladning 4x4 firehjulstræk forhjulstræk kabine interiør læderrat

Trykfølsomme skærme og flader præger interiøret i Nissan Ariya.

Nissan Ariya har digital kabine

Kabinen i Ariya er et skridt fremad. Med ét trylleslag er de fleste fysiske knapper forsvundet, og form og funktion har fundet sin harmoni med en simplistisk, strømlinet og elegant udlægning af interiørets tilbud og funktioner. Førerpladsen domineres af en stor trykfølsom skærm i midten af instrumentbordet, som flyder sammen med skærmen foran føreren, der tager sig af mere klassisk visning som fart og lign
Nissan Ariya elbil elektrisk SUV crossover kWh kw opladning 4x4 firehjulstræk forhjulstræk kabine kardan

Mellem sæderne er en erstatning for en kardanboks, der kan skydes frem og tilbage – en funktion der kun er mulig takket være den nye platform og arkitektur, som Nissan Ariya er baseret på.

Inspiration fra GT-R og Patrol

Motor- og batterikombinationer findes der fem af. Kommende kunder vil kunne vælge mellem to- eller firhjulstræk, ligesom der er valget mellem et batteri med en kapacitet på 63 kWh eller et på 87 kWh. ”e-4orce” er et firehjulstræk, der er skabt specifikt til elbiler. Systemet er udviklet med erfaringer omkring momentfordeling og inspiration fra systemer som Attesa E-TS fra tidligere firehjulstrukne Nissan-modeller som sportsvognen GT-R og den terrængående PatrolMellem sæderne er en erstatning for en kardanboks, der kan skydes frem og tilbage – en funktion der kun er mulig takket være den nye platform og arkitektur, som Nissan Ariya er baseret på. 

Nissan Ariya elbil elektrisk SUV crossover kWh kw opladning 4x4 firehjulstræk forhjulstræk profil

Nissan Ariya fås med enten for- eller firehjulstræk.

Nissan Ariya kan køre op til 500 km

Systemet fungerer via to elmotorer – en ved hver aksel. Med det største batteri på 87 kWh i kombination med forhjulstræk er Nissan Ariya opgivet til at kunne køre op til 500 km på en opladning ifølge WLTP-normen. Den kraftigste variant vil yde 395 hk og 600 Nm, hvilket gør sprinten fra nul til 100 km/t til en sag, der er overstået på 5,1 sekunder.

Nissan Ariya elbil elektrisk SUV crossover kWh kw opladning 4x4 firehjulstræk forhjulstræk skærm kabine interiør

Infotainment-skærmen er bygget sammen med skærmen foran føreren.

Kan styres via app

Batteriets temperatur er kontrolleret med vandkøling, og under optimale omstændigheder kan elbilen lades med op til 130 kW på farten. ved hjemmeladeren kan der benyttes en trefaset ladeteknologi med op til 22 kW. I Europa understøtter Ariya CCS-ladestikket. 

Nissan Ariya kanstyres fra en app, der naturligvis er stemmestyret – det samme er selve bilen. Ariya tillader opdateringer af bilens mange systemer, der kan foregå trådløst og uden, at bilen skal forbi et fysisk værksted.

Nissan Ariya elbil elektrisk SUV crossover kWh kw opladning 4x4 firehjulstræk forhjulstræk front bronche

Varianten med største batteri og elmotorer yder 395 hk og 600 Nm.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...