Nissan Ariya front
© Ania Gregersen // Nissan

Nissan lancerer futuristisk el-kleppert med fine fornemmelser

Nissan nye el-crossover kommer på gaden i Danmark i 2022, men du kan se bilen og de mange designdetaljer allerede nu ved at klikke her.

6. februar 2021 af Patrick Boje Jensen

Der blev slynget nogle imponerende tal ud, da Nissan præsenterede deres nye el-drevne crossover Ariya: 1.500 kg på anhængertrækket, lynladning på op til 130 kW, op til 394 hestekræfter, en rækkevidde på op til 500 km og en pris på under 400.000 kroner for indstigningsmodellen.

Nissan lover dog, at indstigningsmodellen ikke bliver skrabet, men før salget går i gang, vides dog ikke med sikkerhed, hvad der bliver standard i bilen. I præsentationsmodellen var der masser af lækre detaljer, man kan håbe følger med, når bilen kommer på markedet.

De to 12,3 tommer skærme i kabinen bliver efter alt at dømme noget, der bliver at finde i alle Ariya’er, men derudover er der planer om blandt andet justérbar centerkonsol, lækre materialer og en nøgle, der husker dine indstillinger af førersæde, ratposition og centerkonsol.

Nissan Ariya interiør

Bagsædet sidder lidt højere end forsæderne - det kalder Nissan Theater View.

© Ania Gregersen // Nissan

Op til 400 hk

Nissan Ariya er den første bil, der bliver bygget på Renault-Nissan-Mitsubishi Alliancens CMF-EV-platform, der erstatter den platform, blandt andre Nissan Leaf er bygget på.

Kort fortalt er Ariya en crossover coupé i et nyt design, Nissan selv kalder “japansk futurisme” - og det er helt sikkert et andet look, end vi er vant til fra Leaf og Qashqai. 

Bagagerummet lider naturligvis lidt under den faldende taglinje, men kommer alligevel op på 468 liter. Det falder dog til 415 liter, hvis du vælger firehjulstræk.

Fem udgaver

Ariya vil kunne fås med to forskellige størrelser batterier - 63 kWh eller 87 kWh. Batteristørrelsen påvirker både rækkevidden og hestekræfterne. Der kan vælges to- eller firehjulstræk og i topmodellen (87 kWh med firehjulstræk), kan der desuden tilvælges en performancepakke, der sparker kræfterne op til næsten 400 hestekræfter og momentet op på 600 nm.

Det giver i alt fem kombinationer, der kan vælges i mellem:

Nissan forventer at kunne starte forsalget i Danmark i sensommeren 2021 og levere de første Ariya’er i starten af 2022, men i videoen her kan du få lov til at se meget mere af bilen:

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...