Nissan 370Z Nismo vs. basejumper

Racerkører dyster mod basejumper i wingsuit i 120 sekunders kortfilm

2. oktober 2013 af Bil Magasinet

Nissan præsenterer den første i en række Nismo kortfilm, der viser teknologien og ånden bag Nismo's gadebiler og kørere. Med det dramatiske Susten-pas i Schweiz som kulisse giver filmen "Nismo Vs. Wingsuit" seerne en 120 sekunders oplevelse med Tysklands Nissan GT Academy-mester fra 2012 Peter Pyzera, når han udfordrer den verdensberømte BASE jumper Dave Barlia.

I udspringet med et fald på 4.501 m når Barlia op på hastigheder på over 210 km/t, og han kommer så tæt som seks meter fra klippesiden kun beskyttet af sin wingsuit. Imens kæmper Pyzera i sin 370Z Nismo sig vej ned af bjerget.

Filmen viser avanceret teknologi som det biometriske udstyr og JukeRide, som Nismo kørerne anvender i kørerudviklingsprogrammet. De benhårde trænings- og præstationskrav med den allernyeste teknologi i centrum er udviklet for at sikre, at Nismo-kørerne kan være med blandt verdens bedste sportsvognskørere efter tre måneders træning.

"Det var helt fantastisk. Jeg kunne se Dave over mig, og jeg måtte bare fokusere på min kørsel for at slå ham ved bunden af bjerget. Bagefter studerede vi de data, der var indsamlet med det biometriske udstyr, som jeg havde på, og som overvågede mine biometriske data. Og jeg kunne se de tidspunkter, hvor jeg var totalt fokuseret.  Det er sjovt, men der er også alvor bag. Ikke alene forbedrer det mine præstationer, det er også en uvurderlig hjælp for mig i forberedelserne til det næste løb," siger Peter Pyzera.

Det avancerede måleudstyr omfatter Nissans In-Body-maskine, som analyserer kroppens reaktioner, en hjernebølgemonitor, som træner hjernen til at både at fokusere og slappe af på samme tid, en Batak-konsol, som forbedrer reaktionstiderne og en racerløbssimulator, som gør det muligt for Nismo kørerne at øve sig på alle motorsportsbaner i verden. 

GT Academy, som nu er i gang med 5. sæson, er en konkurrence skabt af Nissan og PlayStation®. Konkurrencen forener de virtuelle og de virkelige racerløbsverdener for at gøre drømmen til en realitet for potentielle racerkørere. Nissan søgte efter de bedste online-gamere og potentielle racerkørere med et tilbud til den endelige mester om en hel sæsonkontrakt hos Nissan og muligheden for at køre i et mesterskab på topplan.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...