© bilmagasinet.dk

GT-R Spec-V til Europa

Trackday-udgaven af den gale PlayStation-bil vil også kunne fås i Danmark

1. december 2009 af Steen Bachmann
#gt

Nissan i Europa vil kun sælge 40 eksemplarer af den eksklusive Spec-V udgave af superbilen GT-R.

Det begrænsede udbud markerer, at det i 2009 er 40 år siden, at den første Nissan med GT-R-logoet blev lanceret. Som et andet symbol på bilens eksklusivitet og bilens samhørighed med Nürburgring Nordschleife i Tyskland udstilles SpecV som det eneste sted i Europa i Nissans Sports' udstillingslokaler i Nürburgring-komplekset, som blev åbnet i juli måned.

SpecV-modellerne er udviklet som den ultimative evolution af GT-R og bygger på det oprindelige GT-R-produktkoncept med ændring og optimering af vigtige komponenter, der er med til at opfylde SpecV-filosofien om at være en bil for dygtige kørere, som er ét med deres bil.

Motorens ydelse er uændret, mens den er optimeret med en ny turbostyreenhed, som i de høje gear kortvarigt øger de to turboladeres effekt. Det øger momentet i mellem og høje omdrejninger, så accelerationen bliver hurtigere. Bremse- og kurveegenskaberne er blevet forbedret ved at montere kulfiberforstærkede keramiske bremser, der er udviklet af Nissan og Brembo, ændret affjedring og støddæmpere med fast defineret vandring. Udstødningssystemet er i titanium.

SpecV har fælge i støbt aluminium, der er udviklet specielt til denne model af Nissan Motorsports International (NISMO). Her er hækspoiler, kølergrill og luftindtag af kulfiber. Alle disse ændringer giver en vægtbesparelse på 60 kg.

 Indvendigt er SpecV som noget helt unikt konfigureret som en 2-personers bil (de øvrige GT-R-modeller har også et 2-personers bagsæde) med specialfremstillede, skålformede Recaro-sæder af kulfiber og med sort læderindtræk. Der er også anvendt kulfiber til områderne omkring Bose-højttalerne bagi, til instrumentpanelet og flere andre steder i bilens interiør.

Ud over et ændret udvalg af farver (ultimate metal silver og titanium fås ikke) fås SpecV i farven ultimate black opal (RP), som er en unik kromlak til denne model.

GT-R SpecV - på grund af bilens ekstraordinære teknologiske niveau og målgruppens evner som førere kan denne model kun bestilles gennem Nissan High Performance Centres.

Bestillinger modtages nu og frem til den 15. december.

Den almindelige GT-R koster 832.000 svenske kroner i Malmø, hvilket svarer til 592.000 kr. uden afgifter og ca. 1,8 mio. kr. på danske plader. Der er endnu ingen pris på SpecV-udgaven, men forvent en merpris på i hvert fald 25 pct.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...