Bil fra Nissan
© Nissan

Alt du skal vide om den splinternye Nissan X-Trail

Om få dage lander Nissan’s seneste satsning, 4. generation af den omtalte X-Trail, på det danske marked. Her er alt, du skal vide om bilen.

27. december 2022 af Annonce for Nissan

Når den længe ventede fjerde generation af Nissan’s crossover/SUV X-Trail i næste uge rammer det danske marked, er det med en helt ny form for el-teknologi.

Tilbage i 2017 blev tredje generation af X-Trail kåret som verdens bedst sælgende SUV. Siden da har Nissan haft et stort fokus på elektrificering, hvilket vi nu ser på en helt ny måde i den nye X-Trail med e-4ORCE og e-POWER. 

Som en elbil uden opladning

Det unikke ved den nye X-Trail er, at den kører på Nissan’s banebrydende system, e-POWER. Ligesom i en klassisk hybrid har X-Trail både en elmotor og en benzinmotor, men hvor hybriden skifter mellem at køre på el og benzin, kører hjulene på en X-Trail altid på elmotoren.

Dette kan lade sig gøre, fordi den 3-cylindrede benzinmotor aldrig driver hjulene, men udelukkende fungerer som en el-generator til bilens batteri på 1,8 kWh. På den måde føles det altså, som om du kører i en elbil, men du behøver aldrig vente på en opladning.

X-Trail findes også med systemet e-4ORCE med firehjulstræk. Her sidder der en elmotor på hver aksel, som drives af den brændstoføkonomiske benzinmotor. Så snart du trykker på speederen, træder X-Trail’s bundtræk i kraft og lader dig køre op ad stejle veje så let som ingenting.

Bagagerum
© Nissan

Lækkert design for hele familien

Med valget mellem fem og syv sæder og firehjulstræk er der plads til hele familien. Vælger man syv sæder, er de bagerste to foldbare sæder beregnet til børn og personer på maks. 160 cm.

Nissan har gjort det ekstra let at få en barnestol ind på bagsædet. De har nemlig sørget for ekstra plads ved døråbningen og imponerende god plads i kabinen. Sæderne kan i øvrigt indstilles, præcis det ønskes. På bagsædet kan du sætte en tablet til at underholde børn under turen, da der er wi-fi, USB-opladning i hele bilen og indbyggede solskærme. Det førsteklasses lydanlæg med ti højtalere giver dig en fantastisk lyd. Et avanceret klimaanlæg inddeler bilen i tre zoner, som kan indstilles individuelt.

Hertil kommer et stort bagagerum med en vendbar bagagerumsmåtte til snavset bagage samt et indlæg til bagklappen, som beskytter bilen mod skrammer, når du lægger bagagen ind. Pladsen i bagagerummet indskrænket ved syv sæder.

Har du behov for en tagboks, en tværbøjle eller en inddeler til bagagerummet? X-Trail findes i flere forskellige modeller samt med og uden firehjulstræk, så du kan tilpasse din bil til lige de behov, du har. 

Bykørsel og lange rejser

Uanset om du planlægger lange køreture eller for det meste kører bykørsel, er Nissan X-Trail behagelig at køre i.

I byen kan du trygt regne med, at førerassistenten samt det intelligente 360-graders skærmoverblik guider dig ind i den perfekte parkering og advarer dig, hvis noget er ved at gå galt. I de høje sæder har du godt udsyn over det, der sker omkring bilen.

Har du parkeret bilen i et parkeringshus, men er kommet i tvivl om, hvorvidt du huskede at låse den, kan du tjekke det og meget andet gennem en app på din telefon.

På den længere køretur skal du ikke være bange for, at mørket falder på, da forlygterne automatisk justerer styrken, hvis der kommer modkørende. X-Trail er særdeles støjsvag og lukker af for vindstøj, selv når du kører på motorvejen.

En bonus ved X-Trail er det formidable træk, der er på bilen. Modellen med e-4ORCE trækker nemlig op til 1.850 kg, og mild-hybrid-modellen trækker helt op til 2.000 kg.

Skal din bil have en endnu bedre trækkraft, skal du gå efter den nye X-Trail på e-POWER med e-4ORCE, som trækker op til 1.850 kg, eller mild-hybrid-benzin-modellen, som trækker op til 2.000 kg.

Fem forskellige køreindstillinger gør det også let at skifte terræn. Udover standard mode kan X-Trail nemlig indstilles til eco mode, som gør det muligt at køre mere effektivt og længere mellem tankninger, sports mode, som forbedrer manøvreringen, og off-road og snow mode, som giver bedre vejgreb i hver deres terræn. 

Kabine
© Nissan

Topsikkerhed i test

X-Trail opnår fem stjerner i Euro NCAP sikkerhedstest, og både i kategorien passagerbeskyttelse, børnebeskyttelse og beskyttelse af udsatte trafikanter scorer X-Trail høje point.

I en X-Trail absorberes og mindskes kraften fra kollisionen, før passagererne bliver ramt, og desuden forhindrer en midter-airbag forsædets passagerer i at støde hovederne sammen ved en eventuel sidekollision.

X-Trail er en oplagt familiebil, og det er ikke kun på grund af de mange sæder, bilen er udstyret med. I sikkerhedstesten for beskyttelse af børn opnår den nemlig 90 %, og i crashtesten for 6-10-årige får den 23,3 point ud af 24. Samtidig får den topkarakter for at installere et Child Restraint System.

En skærm i forruden sørger for at minimere den tid, hvor du ikke ser på vejen, og bilens assistent er stemmestyret, så du ikke behøver have fat i telefon og gps for at taste oplysninger ind.

Herudover har X-Trail en række intelligente systemer, som blandt andet automatisk registrerer kollisionsmuligheder med andre biler, cyklister og fodgængere. I de tilfælde bremser den intelligente nødbremse selv bilen. Det har også ført til høje bedømmelser, at X-Trail selv registrerer at forankørende biler standser og herefter automatisk begynder at bremse, advarer om biler i den blinde vinkel og skubber dig blidt tilbage i egen vejbane.

Du kan glæde dig til allerede at modtage nøglerne til din nye Nissan X-Trail i næste uge. 

NISSAN

Den japanske bilfabrikant Nissan har satset stort på elektrificering i år. Med de nyeste udgaver af modellerne X-Trail, Ariya, Juke og Qashqai får du fire forskellige typer el-teknologi: Klassisk elbil, e-POWER, hybrid og mild-hybrid. Med ProPilot-assistance i verdensklasse samt andet intelligent udstyr er sikkerheden i top, ligegyldigt hvilken model du vælger. Du kan være sikker på at finde en model, der er skræddersyet til dine behov. 

Læs mere om alle Nissans biler her

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...