© A. Hansen

Nyt bilmærke vil levere 800 nye biler i Danmark næste år

Du har muligvis ikke engang hørt om mærket før. Ikke desto mindre forventer de at levere 70 nye bil i Danmark allerede i år og 800 næste år.

23. september 2022 af Mikkel Thomsager

Mens nybilsalget falder i Danmark, primært på grund af leveringsvanskeligheder, så melder et helt nyt bilmærke sig med planen om at sælge mindst 800 nye biler i Danmark i 2023.

“Vi har ikke et egentligt salgsmål, men vi forventer at få 70 biler ud at køre i Danmark efter introduktionen i slutingen af oktober men inden årets udgang, og vi forventer at få mere end 800 biler ud at køre i Danmark i 2023”, siger Anja Bruun Meineche, der er Head of User Development & Relationship hos Nio i Danmark.

Mange ansatte i Danmark

En af forklaringerne på det ambitiøse salgsmål er, at Nio, i modsætning til mange konkurrenter, kan levere bilerne. 

"Første model bliver ET7, som er en luksus-sedan i stil og størrelse med Mercedes EQE men noget billigere, men allerede i 2023 forventer vi at introducere seks modeller ud over ET7, heriblandt den mindre Nio ET5, som passer godt til det danske marked," siger Anja Bruun Meineche.

ET5 placerer sig i stil og størrelse direkte over for Tesla Model 3.

I Norge, hvor Nio allerede har registreret omkring 1.000 biler. De fleste af dem er den store SUV ES8, som ikke kommer til Danmark, før en helt ny udgave er klar sidst i 2023.

Se videoen fra Bil Magasinet besøg hos Nio i Norge i april herunder

32 ansatte i Danmark

Ikke desto mindre er 800 biler i Danmark i 2023 et ambitiøst mål. Nio står dog ikke i vejkanten og råber uden at have folk bag. Den danske organisation udgøres pr. 1. oktober 2022 32 medarbejdere, altså endnu inden den første bil er leveret.

Det er faktisk flere medarbejdere end flere etablerede danske bilimportører har ansat i Danmark.

Blandt de mange ansatte er dog et antal, der udelukkende beskæftiger sig med at etablere et selvstændigt ladenetværk, både på offentlige steder og hos private, plus skiftestationer, hvoraf den første allerede er ved at blive bygget udenfor Slagelse.

Vil levere din nye Nio

De 32 medarbejdere holder ind til videre til på et kontorhotel i indre København. Det er dog en midlertid løsning, og Nio er angiveligt også i færd med at bygge et dåkasldt Nio House på en markant adresse i indre Københvn.

Det første Nio House i Europa er allerede etableret i Oslo. Det er faktisk ikke en bilforretning, men et mærkehus, der skal formidle et undervers, som Nio håber at kunderne vil bruge og bidrage til. Det åbner dog først i slutningen af 2023. 

Den danske organisation er også i færd med at lave kontrakt med en dansk service-kæde, som skal stå for servicering og udlevering af biler, i det omfang bilerne ikke leveres direkte til kunderne.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...